Skip to main content

Η Θεσσαλονίκη γνώρισε τον δήμο Βοΐου σε ένα μοναδικό τριήμερο Φεστιβάλ (φωτο)

Οι Θεσσαλονικείς είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις φυσικές ομορφιές της περιοχής του δήμου Βοΐου στο τριήμερο Φεστιβάλ στη Νέα Παραλία.

Ο δήμος Βοΐου υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης, διοργάνωσε ένα μοναδικό τριήμερο Φεστιβάλ στις 27, 28, 29 Μαΐου 2022, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, προβάλλοντας σε όλους τους Θεσσαλονικείς την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις φυσικές ομορφιές της περιοχής, να πληροφορηθούν για τα αρχιτεκτονικά και πολιτιστικά σημεία του δήμου Βοΐου, να γευτούν δωρεάν ντόπιες, παραδοσιακές γαστρονομικές προτάσεις του σεφ της ομάδας του δήμου Βοΐου και να δοκιμάσουν κρασιά τοπικής παραγωγής.

Μια σειρά από πολιτιστικά δρώμενα, με παραδοσιακά χορευτικά από την Βοϊακή Εστία Θεσσαλονίκης με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής από την Τοπική Ορχήστρα Χάλκινων, ξεσήκωσαν τους επισκέπτες παρασύροντάς τους να χορέψουν και να ταξιδέψουν νοητά στους παραδοσιακούς και γοητευτικούς τόπους του δήμου Βοΐου. Μέρος της εκδήλωσης αφιερώθηκε στον αγροτικό και εναλλακτικό τουρισμό που προσφέρει ο δήμος Βοΐου, μέσω της συνεχόμενης προβολής του προωθητικού/τουριστικού βίντεο «Μυστικά και Εκπλήξεις» σε δημιουργία, σενάριο και σκηνοθεσία του Αντώνη – Θεοχάρη Κιούκα, κατά τη διάρκεια του τριημέρου.

Ο δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής στο σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τις εκατοντάδες Θεσσαλονικέων που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους καθώς και το δήμο Θεσσαλονίκης για τη φιλοξενία του. Προσκάλεσε όλους του Θεσσαλονικείς να επισκεφθούν το δήμο Βοΐου ώστε να ζήσουν επί τόπου και να γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου και να ανακαλύψουν την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στο σύντομο χαιρετισμό του καλωσόρισε το δήμαρχο Βοΐου και τόνισε την χαρά του για τη διοργάνωσης αυτής της εκδήλωσης που αποτέλεσε το ξεκίνημα μιας κοινής συνεργασίας για την προβολή της Δυτικής Μακεδονίας.

Την εκδήλωση επισκέφθηκαν ακόμη, ο Υφυπουργός Σταύρος Καλαφάτης, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μιχαήλ Κούπκας και οι Βουλευτές Θεσσαλονίκης: Άννα Ευθυμίου, Δημήτρης Κούβελας, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.