Skip to main content

Η Θεσσαλονίκη ντύνεται με τις σημαίες της Επανάστασης του 1821 ενόψει ΔΕΘ (vid)

Οι σημαίες της Επανάστασης προέρχονται από όλη τη χώρα και αποτυπώνουν τις διαφορετικές απελευθερωτικές πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν στην επικράτεια.

Σημαίες της ελληνικής επανάστασης, σύμβολα ενός ολόκληρου λαού που ξεσηκώθηκε ενάντια στον οθωμανικό για τις αρχές της ελευθερίας και της δημοκρατίας, κοσμούν από σήμερα τη Θεσσαλονίκη.

Οι σημαίες από διάφορες περιοχές της χώρας, τοποθετούνται από συνεργείο σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ, όπου τιμώμενη χώρα είναι η Ελλάδα και τα 200 χρόνια από τον ξεσηκωμό.



Ο σημαιοστολισμός της Θεσσαλονίκης είναι ενταγμένος στον κεντρικό θεματικό άξονα της φετινής 85ης ΔΕΘ, που είναι το παρελθόν, παρόν και μέλλον της χώρας, με αφορμή και την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Σε κάθε ιστό θα τοποθετηθούν συνολικά 9 σημαίες.

Οι σημαίες της Επανάστασης προέρχονται από όλη την χώρα και αποτυπώνουν όλες τις διαφορετικές απελευθερωτικές πρωτοβουλίες, που αναλήφθηκαν σε διάφορα σημεία της επικράτειας: η σημαία της Φιλικής Εταιρείας, της Ύδρας, του Καστελόριζου, της Χαλκιδικής, του Πηλίου («Άνθιμος Γαζής»), αλλά και αυτές που ύψωσαν ο Κολοκοτρώνης και ο Υψηλάντης μαζί με την ελληνική, θα κοσμήσουν το κέντρο της Θεσσαλονίκης.