Skip to main content

Τα δύο μέτρα και σταθμά του ΣΥΡΙΖΑ και το... ακροδεξιό 70%

Ποια ακροδεξιά κύριε Κοτζιά; Πάνω από το 70% του ελληνικού λαού δεν θέλει να σας δει. Ακροδεξιοί είναι όλοι αυτοί οι Έλληνες;

Ο ΣΥΡΙΖΑ ενοχλείται -και καλώς κάνει- με τους εκβιασμούς και απειλές κατά βουλευτών, που ενώ αρχικά είχαν αντίθετη άποψη, τώρα για ανεξήγητο λόγο ψηφίζουν υπέρ της κυβέρνησης. Ξέχασε όμως πολύ εύκολα, όσα συνέβησαν από τραμπούκους της Αριστεράς, που κάλυπτε ο ΣΥΡΙΖΑ, τι έπρατταν εναντίον βουλευτών κατά την εποχή της ψήφισης του Μνημονίου.

Όταν πράττουν παραβατικές πράξεις οι Αριστεροί, καλώς τις πράττουν; Η πολιτική εντιμότητα επιβάλλει την καταδίκη κάθε παρόμοιας πράξης, από οπουδήποτε και αν προέρχεται.

Ποιο είναι το όριο αθλιότητας που μπορεί να φτάσει η Αριστερά; Γράφει ιστοσελίδα που προβάλλει τον ΣΥΡΙΖΑ: «Οργιάζουν οι μηχανισμοί της Δεξιάς και φιλορωσικοί κύκλοι στη Μακεδονία, οι οποίοι για να δείξουν ότι θα υπάρξει "μέγα πλήθος"»…

Και το 1992 φιλορωσικοί κύκλοι έστειλαν 1 εκατομμύριο πολίτες στην πλατεία Αριστοτέλους; Η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων διαδηλώνει εξ αρχής κατά της παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας, δεν το αποφάσισε τώρα. Θα πρέπει πάντως η συριζαϊκή προπαγάνδα, να απαντήσει στο ερώτημα, αν και ο Καμμένος είναι πράκτορας των Ρώσων.

«Δεν θα μου μιλάει εμένα η ελληνική ακροδεξιά περί προδοσίας», είπε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στη Βουλή, με υβριστικούς κι αυτός χαρακτηρισμούς για τους Έλληνες πατριώτες. Αντιπαρέρχομαι τον όρο "προδοσία", ως αναπόδεικτο, και μένω στον όρο ακροδεξιά.

Ποια ακροδεξιά κύριε Κοτζιά; Πάνω από το 70% του ελληνικού λαού δεν θέλει να σας δει. Ακροδεξιοί είναι αυτοί οι Έλληνες; Όλο το 70% του λαού είμαστε βλάκες και δεν καταλαβαίνουμε τι και πώς, και εσείς είστε μόνον ο ευφυής;

Στα αλβανικά κοινωνικά δίκτυα κυκλοφορούν φωτογραφίες ανθρώπων με στολές που φέρουν το έμβλημα του «UÇÇ» - «Απελευθερωτικού Στρατού Τσαμουριάς» - [Ushtria Çlirimtare e Çamërisë] και κάθονται σε έναν τυπικό αλβανικό οντά. Φαίνεται ότι το θέμα των Τσάμηδων κάνει πάλι την εμφάνισή του όπως είχε ανακοινωθεί από τον φερόμενο αρχηγό αυτής της οργάνωσης, που έχει έδρα την Ολλανδία, τον Φεστίμ Λατό.

Σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα «είναι ακόμη άγνωστο εάν οι ενώσεις των τσάμηδων (στην Αλβανία) υποστηρίζουν αυτήν την ομάδα ή η ομάδα είναι ένα σενάριο από άλλα κράτη». Σημειώνω, πως τα αλβανικά κόμματα των Τσάμηδων, υποστήριξαν ότι ο Λατό είναι πράκτορας της ελληνικής ΕΥΠ, και με τις ενέργειές του δυσφημεί του Αλβανοτσάμηδες.

Σαφή και ευθεία προειδοποίηση προς τα Σκόπια, με άγνωστες ακόμη επιπτώσεις για την περιοχή, έκανε η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας λέγοντας πως εάν δεν ικανοποιηθούν οι όροι που θέτει η Σόφια, η χώρα της θα μπλοκάρει την είσοδο των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Ταυτόχρονα η Βουλγάρα υπουργός είπε ότι το κρατίδιο των Σκοπίων πρέπει να σταματήσει να κλέβει την ιστορία γειτονικών κρατών. Όπως σημείωσε η Ζαχαρίεβα, η Βουλγαρία δεν προτίθεται και δεν θα κάνει συμβιβασμούς με τις συνθήκες που θα πρέπει να συνυπογράψει η πΓΔΜ για να ανοίξει τις ενταξιακές συνομιλίες της με την ΕΕ.

Η Βουλγαρία αγανακτεί που της έκλεψαν το "ολίγον", Τσίπρας και Κοτζιάς θριαμβολογούν που παραχώρησαν το "όλον".