Skip to main content

Η Τράπεζα Πειραιώς χρηματοδοτεί πράσινες επενδύσεις της National Energy

Η πρόσφατη χρηματοδότηση εντάσσεται στη γενικότερη συνεργασία της εταιρείας με την Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο της στήριξης πράσινων επενδύσεων.

Η Τράπεζα Πειραιώς, συνεχίζοντας την υποστήριξή της στον Όμιλο National Energy, διεθνή επενδυτή στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, για την περαιτέρω ανάπτυξή του στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα, προχώρησε στην χρηματοδότηση της εξαγοράς φωτοβολταϊκών και αιολικών πάρκων, συνολικής δυναμικότητας 70 MW, από τον Όμιλο Hellenic Capital Partners.

Η συναλλαγή αυτή έρχεται ως συνέχεια της χρηματοδότησης εξαγοράς και κατασκευής φωτοβολταϊκών πάρκων δυναμικότητας 24MW που έλαβε χώρα το προηγούμενο έτος.
 
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η National Energy, με έδρα το Λονδίνο, χρηματοδοτείται από αμερικανικά κεφάλαια και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, κατασκευή και λειτουργία έργων ΑΠΕ, με έμφαση σε φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα. Η πρόσφατη χρηματοδότηση εντάσσεται στη γενικότερη συνεργασία της εταιρείας με την Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο της στήριξης πράσινων επενδύσεων και χρηματοδότησης έργων που συμβάλλουν στη μετάβαση στη βιώσιμη οικονομία. 
 
Όπως επισημαίνει ο κ. Κωνσταντίνος Πετρόπουλος, Γενικός Διευθυντής, επικεφαλής του Structured and Shipping Finance στο Corporate & Investment Banking της Τράπεζας Πειραιώς, «η Τράπεζα Πειραιώς διατηρεί ηγετική θέση στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με δανειακό χαρτοφυλάκιο της τάξης των 2 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε ισχύ περίπου 2 GW. Στηρίζοντας την ανάπτυξη και τον μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας σε μια σύγχρονη και βιώσιμη οικονομία, η Τράπεζα Πειραιώς ενθαρρύνει και στηρίζει τους πελάτες για επενδύσεις και ενέργειες που κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση».