Skip to main content

Γερανός της Τροχαίας σηκώνει αμάξια από το κέντρο της Θεσσαλονίκης-Όλα τα μέτρα (φωτο+vid)

Οι δυνάμεις της Τροχαίας απομακρύνουν σταθμευμένα οχήματα που εμποδίζουν στη διεξαγωγή της στρατιωτικής παρέλασης αλλά και των εκδηλώσεων Μνήμης

Σταθμευμένα οχήματα που εμποδίζουν στη διεξαγωγή της στρατιωτικής παρέλασης αλλά και των εκδηλώσεων Μνήμης απομακρύνουν από το κέντρο της Θεσσαλονίκης οι δυνάμεις της Τροχαίας.

Όπως διακρίνεται στη φωτογραφία της Voria.gr, το όχημα είχε παρκάρει στην οδό Παύλου Μελά, μπροστά από το άγαλμα της Γυναίκας της Πίνδου, που σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Τροχαίας απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση.



Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας θα ληφθούν αυξημένα μέτρα από την Τροχαία, ενώ στις καίριες διασταυρώσεις θα υπάρχουν ρυθμιστές τροχονόμοι.

Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ισχύουν σήμερα:

Συγκεκριμένα, από τις 03.00΄ και μέχρι την ολοκλήρωση της παρέλασης - η έναρξη της οποίας θα πραγματοποιηθεί την 11.00΄- θα απαγορευτεί η στάση και στάθμευση, των οχημάτων στους δρόμους: Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Γ.Παπανδρέου, στο τμήμα της από Μ.Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Μητρ.Κυδωνιών. 30ης Οκτωβρίου, καθ' όλο το μήκος της. Μ.Μπότσαρη, 25ης Μαρτίου, Π.Συνδίκα, Παρασκευοπούλου, Χατζή, 28ης Οκτωβρίου, στα τμήματά τους από τη Λεωφ. Βασ. Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου. Παύλου Μελά, στο τμήμα της από την πλατεία Λ.Πύργου μέχρι την οδό Τσιμισκή. Γ΄ Σεπτεμβρίου, στο τμήμα της από τη Λεωφ. Μ.Αλεξάνδρου μέχρι τη Λ.Στρατού. Στρ. Ναπολ. Ζέρβα, καθ' όλο το μήκος της. Εθν. Αμύνης, στο τμήμα της από την οδό Τσιμισκή μέχρι τη Λ.Νίκης. Γκύζη, καθ' όλο το μήκος της. Εθνικής Αντιστάσεως (Δήμος Καλαμαριάς), στο τμήμα της από Ερυθρού Σταυρού μέχρι Αιγαίου.

Από τις 05.00΄ και μέχρι το τέλος της παρέλασης, λόγω της παράταξης των μηχανοκίνητων τμημάτων, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους: Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Γ.Παπανδρέου, στο τμήμα της από Μ.Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Μητρ.Κυδωνιών. 30ης Οκτωβρίου, καθ' όλο το μήκος της.

Από τις 07.00΄σταδιακά και μέχρι την ολοκλήρωση της παρέλασης, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων: Μ.Μπότσαρη - Καραϊσκάκη - Καλλιδοπούλου, 25ης Μαρτίου, Π.Συνδίκα, Παρασκευοπούλου, Χατζή, 28ης Οκτωβρίου, στα τμήματά τους από τη Λεωφ. Βασ. Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στρατηγού Κακαβού. Παύλου Μελά, στο τμήμα της από την πλατεία Λ.Πύργου μέχρι την οδό Τσιμισκή. Σουλιώτη, στο τμήμα της από τη Καλλιδοπούλου μέχρι την οδό Στρ.Κακαβού. Εθν. Αμύνης, στο τμήμα της από την οδό Τσιμισκή μέχρι τη Λ.Νίκης.

Σε ποιους ακόμα δρόμους θα απαγορεύεται η στάση και στάθμευση

Όπως ενημερώνει η Διεύθυνση Τροχαίας, εκτός απο τις παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, θα απαγορευτεί η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων, στους δρόμους:

Αγίας Τριάδος, στο τμήμα της από την Λ.Μ.Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Βασ.Γεωργίου, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 15.00΄ της 25-10-2021 μέχρι ώρα 15.00΄ της 28-10-2021.

Στο πάρκινγκ, που βρίσκεται όπισθεν της εξέδρας των επισήμων της παρέλασης επί της οδού Αθαν.Σουλιώτη, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 16.00΄ της 27-10-2021 μέχρι το τέλος της παρέλασης της 28-10-2021.

Στρατηγού Κακαβού, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 16.00΄ της 27-10-2021 μέχρι πέρατος της παρέλασης της 28-10-2021.

Αθαν.Σουλιώτη, στο τμήμα της από τη Καλλιδοπούλου μέχρι την οδό Στρ.Κακαβού, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 16.00΄ της 27-10-2021 μέχρι ολοκλήρωσης της παρέλασης.

Καλλιδοπούλου, στο τμήμα της από την οδό Δελφών μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 16.00΄ της 27-10-2021 μέχρι το τέλος της παρέλασης.

Καραϊσκάκη, στο τμήμα της οδού από Λεωφ. Βασ. Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μ.Αλεξάνδρου, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 16.00΄ της 27-10-2021 μέχρι να ολοκληρωθεί η παρέλαση.

Ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες, διακοπές της κυκλοφορίας θα γίνουν και στους γύρω δρόμους. Η Διεύθυνση Τροχαίας καλεί τους οδηγούς να απομακρύνουν τα οχήματά τους από τους αναφερομένους δρόμους και επισημαίνει ότι λόγω των παρελάσεων σε δήμους και δημοτικές κοινότητες του νομού ενδέχεται να υπάρξουν μικρής έκτασης κυκλοφοριακά προβλήματα, τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.