Skip to main content

Οι τσάντες από τη Θεσσαλονίκη που δεν τις πιάνει το... μάτι

Μόλις σε μια τετραετία η Χριστίνα Μαλλέ κατάφερε να ταξιδέψει τις τσάντες της σε Κύπρο, Αυστρία, Νότιο Αφρική, ΗΠΑ, Αυστραλία, Παναμά και Βραζιλία

Ένα μαξιλάρι λάθος διαστάσεων που έφτιαξε για την επιχείρηση επίπλων της οικογένειάς της ήταν η αφορμή. Η ανάγκη όμως για δημιουργία ήταν η βαθύτερη αιτία. Η Θεσσαλονικιά Χριστίνα Μαλλέ με τις χειροποίητες τσάντες της έκανε μόδα εντός και εκτός συνόρων το γνωστό «μάτι», ένα κομμάτι της ελληνικής κουλτούρας, ένα ενεργειακό σύμβολο, το οποίο προσαρμοσμένο στις δημιουργίες της ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο. Μόλις σε μια τετραετία κατάφερε να τοποθετήσει τις τσάντες της στις προθήκες καταστημάτων στην Κύπρο, την Αυστρία, τη Νότιο Αφρική, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Παναμά και τη Βραζιλία.

Μάλιστα, το «μάτι» έχει φτάσει στη Νέα Υόρκη, τη Φλόριντα και το Τέξας, ακόμα και στο Σάο Πάολο, κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Στους επόμενους στόχους των Christina Malle Bags είναι η Ευρώπη, όπου η παρουσία τους είναι περιορισμένη, ενώ συνεχώς εκδηλώνεται ενδιαφέρον από νέες αγορές. Το σίγουρο είναι πως όπου κι αν ταξιδέψουν δεν τις πιάνει το… μάτι.



Από τα έπιπλα στις τσάντες

Η Χριστίνα Μαλλέ μεγάλωσε μέσα στην οικογενειακή επιχείρηση επίπλων και θυμάται να ασχολείται με το αντικείμενο ήδη από παιδί. Επί πολλά χρόνια ασχολήθηκε με το κομμάτι του επίπλου και μάλιστα δημιουργούσε τα δικά της διακοσμητικά μαξιλάρια. Μια μέρα έκανε λάθος στις διαστάσεις ενός από τα μαξιλάρια που είχε στο κέντρο του ένα «μάτι» και αποφάσισε να το μετατρέψει σε τσάντα. Όταν άρχισε να την κρατά, οι φίλες της εντυπωσιάστηκαν και την προέτρεψαν να φτιάξει και για εκείνες. Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα. Το 2015, μέσα στην κρίση, η πρώτη συλλογή της ήταν έτοιμη. Η οικονομική συγκυρία δεν τη φόβισε, αφού η δημιουργική της ανάγκη ήταν μεγαλύτερη.

Από την πρώτη στιγμή οι τσάντες βρήκαν μεγάλη ανταπόκριση από τον γυναικείο πληθυσμό. Μάλιστα, αν και δεν ήταν τουριστικό είδος, αλλά αντικείμενο μόδας, έγιναν αμέσως τάση στα ελληνικά νησιά και τράβηξαν τα βλέμματα των ξένων τουριστών.

Οι πρώτες τσάντες ήταν υφασμάτινες και μετά προστέθηκαν και άλλα υλικά, ενώ το «μάτι» εξελίχθηκε. Μάλιστα, η εμπειρία της οικογενειακής επιπλοποιίας στα υφάσματα έδωσε στη Χριστίνα Μαλλέ την ευχέρεια να χρησιμοποιεί ποιοτικές και συνάμα ανθεκτικές πρώτες ύλες για τις τσάντες της. Γεωμετρικές φόρμες και ιδιαίτερα χρώματα είναι τα βασικά γνωρίσματα των συλλογών της, ενώ συνοδεύονται, όπως λέει η ίδια, από την αισθητική ενός φρέσκου μεταμοντερνισμού. Τον τελευταίο καιρό δε το δέρμα πρωταγωνιστεί στις δημιουργίες της.



Μέσω της συμμετοχής σε διεθνείς εκθέσεις, αλλά και μέσω των social media, η απήχηση στο εξωτερικό άρχισε να μεγαλώνει. Δεν είναι λίγες οι ξένες influencers που ανακάλυψαν τις τσάντες της Χριστίνας Μαλλέ και έσπευσαν να τις προμηθευτούν και να τις προτείνουν με τη σειρά τους στους ακολούθους τους.       

Μάλιστα, κάθε φορά που βλέπει μια γυναίκα να κρατά κάποια τσάντα της, συγκινείται, αφού κάθε δημιουργία της γίνεται, όπως λέει στη Voria.gr, με αγάπη.