Skip to main content

Σε κλίμα Χριστουγέννων από Οκτώβριο οι βιτρίνες στη Θεσσαλονίκη (φωτο)

Η Θεσσαλονίκη θυμίζει... Λονδίνο - 54 ημέρες πριν τα Χριστούγεννα οι βιτρίνες στολίζονται - Στόχος να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών

Χριστουγεννιάτικα δένδρα, ξύλινοι, μεγάλου μεγέθους, στρατιώτες βγαλμένοι από παραμύθια και άλλα διακοσμητικά συνθέτουν βιτρίνες της Θεσσαλονίκης, που σταδιακά εμφανίζονται ανανεωμένες προσκαλώντας τον καταναλωτή να αισθανθεί έστω και ιδιαίτερα νωρίς στο πνεύμα των εορτών.

Τι και αν οι θερμοκρασίες θυμίζουν περισσότερο... καλοκαίρι παρά φθινόπωρο που οδεύει προς το τέλος του; Κάποιοι καταστηματάρχες της Θεσσαλονίκης αποφάσισαν φέτος να μπουν νωρίτερα από κάθε άλλη φορά στο πνεύμα των Χριστουγέννων, ακολουθώντας το παράδειγμα του Λονδίνου, που κάθε χρόνο πρωτοστατεί ντυμένο με τα γιορτινά του.



Ντυμένη με γιορτινά χρώματα είναι η ιστορική Στοά Χιρς, δίνοντας την απαραίτητη λαμπερή νότα στην καρδιά της πόλης μεταφέροντας σε χειμωνιάτικο σκηνικό τους διερχόμενους.

Αντίστοιχα εορταστικές είναι οι βιτρίνες σε εποχιακά καταστήματα αλλά και καταστήματα με είδη για το σπίτι που πασπάλισαν με χιόνι και περίσσεια εορταστική διάθεση τα αντικείμενα που εκθέτουν στις προθήκες τους. Δεν λείπουν και οι περιπτώσεις καταστημάτων γυναικείων ενδυμάτων, που βάλανε, ήδη, τα… χριστουγεννιάτικα τους.    



Αν και όπως λένε οι έμποροι, οι καταναλωτές είθισται να ξεκινούν τις εορταστικές τους αγορές στο τέλος Νοεμβρίου με αποκορύφωμα τις ημέρες των εορτών, εντούτοις ο χριστουγεννιάτικος στολισμός στις βιτρίνες, που πλέον και στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο νωρίς, βοηθά στην καλή ψυχολογία που όλοι την έχουμε ανάγκη.

Στόχος των εμπόρων είναι με εφευρετικότητα και ταλέντο να δημιουργήσουν βιτρίνες που ενθουσιάζουν μικρούς και μεγάλους και τελικά κερδίζουν τον καταναλωτή. Ήδη κάποιες βιτρίνες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι στη διαδικασία χριστουγεννιάτικης... αναδιαμόρφωσης.



«Το σημαντικό είναι να υπάρχει διάθεση και μέχρι στιγμής βλέπω πως ο δειλά - δειλά ο κόσμος θέλει να ψωνίσει έστω και κάτι μικρό, για να μπει στο κλίμα των Χριστουγέννων, ακόμη και αν μας χωρίζουν, σχεδόν, δυο μήνες από τις γιορτές» λέει ιδιοκτήτης επιχείρησης με εποχιακά είδη, που εδώ και λίγες ημέρες διαμόρφωσε τη βιτρίνα του καταστήματος του δίνοντας μια νότα από χριστουγεννιάτικο παραμύθι.

Από την αγορά δεν λείπουν και καταστήματα που ακολουθώντας το μυστικιστικό Halloween, που γιορτάζεται τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου, έχουν γεμίσει τις προθήκες τους με κολοκύθες.