Skip to main content

Η βόλτα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Ο ΟΑΣΘ, το Μετρό και η θεσσαλονικιώτικη μπίρα (vids)

Όλα τα παραλειπόμενα από την καθιερωμένη βόλτα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα περίπτερα και τα σταντ της 85ης ΔΕΘ.

Περισσότερες από 2,5 ώρες διήρκησε η καθιερωμένη βόλτα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα περίπτερα και τα σταντ της 85ης ΔΕΘ, αφού παρευρέθηκε αρχικά στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΘ-Helexpo, στο κτήριο διοίκησης.

Ο πρωθυπουργός άρχισε την περιοδεία του από το σταντ της Kosmokar, όπου μπήκε στο ηλεκτρικό λεωφορείο που λανσάρει η εταιρεία, ενώ συνέχισε με το σταντ της Volkswagen, όπου είδε ηλεκτροκίνητα οχήματα της αυτοκινητοβιομηχανίας και έκανε λόγο για τη σημασία της ηλεκτροκίνησης ως φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο μετακίνησης.

Ακολούθως πέρασε στο περίπτερο 15, όπου έκανε στάση στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχοντας συνομιλία με τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό, Νίκο Ταχιάο. «Θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε κάποια πράγματα παραπάνω το βράδυ για το Μετρό Θεσσαλονίκης», είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι θα λειτουργήσει στο τέλος του 2023, «καλώς εχόντων των πραγμάτων».

«Πρώτη φορά δεν άκουσα παράπονα για τον αριθμό των λεωφορείων στην πόλη», ήταν η ατάκα του για τον ΟΑΣΘ μπροστά από το σταντ του Οργανισμού, ενώ δοκίμασε και τη λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου που αναμένεται να εφαρμοστεί τις επόμενες ημέρες.

 

Μπροστά στο σταντ του υπουργείου Οικονομικών συναντήθηκε με τον υφυπουργό Απόστολο Βεσυρόπουλο, στον οποίον είπε αστειευόμενος: «Είσαι παντού!».

Στο περίπτερο της ΑΑΔΕ, όπου βρισκόταν και ο διοικητής Γιώργος Πιτσιλής, οι ιθύνοντες του εξήγησαν πώς λειτουργούν οι ψηφιακές πλατφόρμες mydata και mycar.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το σταντ του υπουργείου Παιδείας, όπου τον ανέμενε η υπουργός, Νίκη Κεραμέως. Εκεί παρακολούθησαν βίντεο για τις δράσεις του υπουργείου.

 

Στον Ερυθρό Σταυρό ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι κατά τις εφετινές καταστροφές ήταν στην πρώτη γραμμή, ενώ στο σταντ του Ινστιτούτου ΓΣΕΕ είπε στον πρόεδρο, Γιάννη Παναγόπουλο, ότι θα γίνουν ανακοινώσεις το βράδυ για τα εργασιακά. Μάλιστα, από τη ΓΣΕΕ έλαβε δώρο ένα λεύκωμα για τα 100 χρόνια της Συνομοσπονδίας.

Στο σταντ του υπουργείου Εργασίας τον υποδέχθηκε ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης.

Στο σταντ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τού παρουσίασαν πρωτοποριακές μεθόδους καλλιέργειας με παράδειγμα έναν ορυζοκαλλιεργητή με 1.200 στρέμματα από τη Χαλάστρα, απόφοιτος της ΑΓΣ, που συνδέει την τεχνολογία με μία παραδοσιακή καλλιέργεια, πετυχαίνοντας 16% αύξηση της απόδοσης και 20% μείωση του κόστους, αλλά και το ψηφιακό σύστημα Άρτεμις για την παρακολούθηση όλης της διαδικασίας παραγωγής γάλακτος. «Η τεχνολογία μπορεί να μας βοηθήσει να αυξήσουμε την παραγωγικότητά μας, να μειώσουμε το κόστος, αλλά όπως και στην περίπτωση αυτή να εντοπίσουμε παραβατικές συμπεριφορές. Είχα δεσμευθεί πριν μας επιστευθεί ο ελληνικός λαός να πατάξουμε τις παράνομες ελληνοποιήσεις, το κάνουμε πράξη, οι κτηνοτρόφοι μας βλέπουν το αποτέλεσμα, και σε όλους όσοι μπορεί να σκέφτονται ότι έτσι μπορούν να ξεφύγουν τους λέω να μη μπουν καν στον κόπο, "θα σας βρούμε και θα σας τιμωρήσουμε"», ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού, ενώ στον ορυζοκαλλιεργητή είπε: «Θα έρθω να κάνω μια επίσκεψη στην καλλιέργειά σου, Κώστα!».

Η... προφητική φωτογραφία για τον εμβολιασμό

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να κάνει και μία στάση στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, όπου στο σταντ υπήρχε μία παλαιότερη, προ πανδημίας, φωτογραφία του με έντυπο του ΙΣΘ και το μήνυμα «ΕμβολιάΖΩ». «Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η φωτογραφία αυτή, μην νομίζετε ότι είναι τωρινή, είναι πριν την πανδημία. Ήταν προφητική!», είπε και ευχαρίστησε τον Σύλλογο για τη μάχη που δίνει στην αντιμετώπιση της πανδημίας ενώ ζήτησε οι γιατροί να κάνουν τη διαφορά και να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού. Ο ΙΣΘ τού δώρισε και μία αναμνηστική μπλούζα με τη στάμπα ΕμβολιάΖΩ.

Λίγο αργότερα επισκέφθηκε και το σταντ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, όπου υπήρξε σχετική ενημέρωση.

Στον εξωτερικό χώρο της ΔΕΘ, ΑμεΑ τού ζήτησαν να φωτογραφηθούν μαζί τους και πολύ ευχαρίστως δέχθηκε.

Δείτε - ΔΕΘ: Εντυπωσιακές επιδείξεις με σύλληψη «τρομοκράτη» μπροστά στον Μητσοτάκη (vid)

Δείτε ακόμη - Θεσσαλονίκη: Η στάση του Μητσοτάκη για... μπίρα στην 85η ΔΕΘ (vid)

Ο κ. Μητσοτάκης πέρασε και μπροστά από το σταντ του Άρη χαιρετώντας από μακριά τους παριστάμενους, μεταξύ των οποίων και ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ, Θόδωρος Καρυπίδης. «Γεια σας παιδιά!», είπε χαρακτηριστικά. Να σημειωθεί ότι, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε σε προηγούμενες ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός δεν σταμάτησε σε σταντς αθλητικών ομάδων.

Εν συνεχεία, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το περίπτερο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. «Σας ευχαριστούμε για αυτά που κάνετε», είπε στους επιτελείς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στο περίπτερο της ΕΛΑΣ ο κ. Μητσοτάκης παρακολούθησε ζωντανά την εντυπωσιακή επίδειξη ανδρών των ΕΚΑΜ, που... βούτηξαν στο κενό από τον Πύργο του ΟΤΕ, αλλά και ενός αστυνομικού σκύλου, αφήνοντας, μάλιστα, και μία ατάκα για τον Πίνατ, τον αδέσποτο σκύλο του Μεγάρου Μαξίμου.

Τέλος, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κ. Ζέρβα, στο σταντ του κεντρικού δήμου.