Skip to main content

Η έντυπη Voria προβάλλει την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Η μεγαλύτερη ηλεκτρονική εφημερίδα στη Βόρεια Ελλάδα τυπώνεται και πάλι στο χαρτί και διανέμεται εντελώς δωρεάν σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης

Μία ειδική έντυπη έκδοση, σε μία ειδική περίοδο, για μία ειδική περίσταση για τη ΔΕΘ-Helexpo: η Voria.gr γίνεται για μία ακόμη φορά έντυπη και υποδέχεται το ευρύ πολιτικο-οικονομικό φόρουμ του εκθεσιακού φορέα με θέμα «Πολιτική, Οικονομία & Κοινωνία, Αναζητώντας την Ισορροπία», που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη έως την επόμενη Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, αντικαθιστώντας άτυπα την 85η ΔΕΘ που ματαιώθηκε λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η περίοδος που διανύουμε σηματοδοτεί μια καινούρια αφετηρία προς την επόμενη καλύτερη ημέρα, τη μετα-κορωνοϊό εποχή. Η Ελλάδα ξεκινάει να καλύψει το χαμένο έδαφος. Μια προσπάθεια δύσκολη που θα εξελιχθεί τα επόμενα δύο – τρία χρόνια και στην οποία η Θεσσαλονίκη και το βορειοελλαδικό τόξο αναμένεται να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Σε αυτή τη συγκυρία αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά ότι οι επιχειρήσεις στηρίζουν την κοινωνία. Κάτι που συμβαίνει διαχρονικά, αλλά χρειάζεται κάποιο ειδικότερο περιβάλλον για να το αντιληφθεί κάποιος με άνεση. Προσφέρουν θέσεις εργασίας, μέσω των οποίων οι άνθρωποι κερδίζουν τα προς το ζειν και μπορούν να σχεδιάσουν ένα καλύτερο αύριο για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Πληρώνουν φόρους, μέσω των οποίων λειτουργεί το κράτος και στηρίζει την κοινωνία σε βασικούς τομείς, όπως η υγεία, η παιδεία, η ασφάλεια. Προβαίνουν σε δωρεές, στηρίζοντας δομές και αδύναμες κοινωνικές ομάδες με τρόπο ώστε να ενισχύουν τις κρατικές παρεμβάσεις. Τους τελευταίους μήνες, με το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, τόσο το κράτος όσο και οι πολίτες δείχνουν να αντιλαμβάνονται πλήρως αυτή την πραγματικότητα. Χωρίς αστερίσκους και ερωτηματικά. Διότι πέραν όλων των άλλων οι ελληνικές επιχειρήσεις στη μεγάλη υγειονομική κρίση «έβαλαν πλάτη». Στήριξαν την οικονομική λειτουργία και ενίσχυσαν σημαντικά από τα ταμεία τους το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Η συνολική τους συνεισφορά σε χρήμα και είδος είναι εντυπωσιακή και δικαιώνει τον κοινωνικό τους ρόλο.

Έτσι, η Voria.gr, το μεγαλύτερο μέσο ενημέρωσης στη Βόρεια Ελλάδα εδώ και 11 χρόνια, με ειδική έντυπη έκδοση για την Εταιρική Κοινωνική Υπευθυνότητα, επ' ευκαιρία του Forum, θέλει να υπογραμμίσει με ακόμη μεγαλύτερη ένταση τον κοινωνικό ρόλο των επιχειρήσεων, ώστε η προσφορά τους να γίνει κατανοητή στους πολίτες. Να προβάλει τα καλά παραδείγματα και να προτείνει τις επιτυχημένες πρακτικές. Να καταδείξει εντέλει ότι στις σύγχρονες κοινωνίες ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας δρουν συμπληρωματικά για να επιτύχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για όλους. Κάτι που γίνεται ακόμη πιο επιβεβλημένο σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή της πανδημίας της COVID-19, αλλά και η πολύχρονη οικονομική περιπέτεια στην οποία μπήκε η χώρα από τις αρχές της δεκαετίας του 2010.



Στην έντυπη μορφή της Voria.gr μπορείτε να διαβάσετε, μεταξύ άλλων, τις συνεντεύξεις του υφυπουργού Εσωτερικών, αρμοδίου για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρου Καράογλου, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, και του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, να ενημερωθείτε για τις δομικές παρεμβάσεις που αλλάζουν το πρόσωπο της πόλης, τις επενδύσεις που τρέχουν στον ιστό της, το τοπίο στην αγορά ακινήτων και το λιανεμπόριο και, προφανώς, για τον ρόλο-κλειδί μεγάλων επιχειρήσεων στην επόμενη ημέρα της χώρας, της κοινωνίας και της ελληνικής οικονομίας.

Στα 11 χρόνια που υπάρχει η Voria.gr πολλά έχουν αλλάξει. Και στη Θεσσαλονίκη και στην ενημέρωση. Αλλά και στην ίδια τη Voria.gr που, μέρα με τη μέρα, χρόνο με τον χρόνο, καθιερώθηκε ως η μεγαλύτερη ειδησεογραφική ιστοσελίδα της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας.

Η Voria.gr παρακολουθεί τις εξελίξεις σε καθημερινή βάση κερδίζοντας την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των αναγνωστών του Διαδικτύου, οι οποίοι καθημερινά την επισκέπτονται όλο και περισσότερο, όλο και περισσότεροι.

Η έντυπη έκδοση της Voria.gr θα διανέμεται εντελώς δωρεάν σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης και τις 10 ημέρες που θα είναι σε εξέλιξη το Thessaloniki Helexpo Forum.

Διαβάστε όλη την εφημερίδα, σε μορφή pdf, ΕΔΩ.