Skip to main content

Ιατρικό Διαβαλκανικό: Νέα τεχνική λύνει οριστικά το πρόβλημα της υπερπλασίας του προστάτη

Η τεχνική HoLEP εφαρμόζεται στο εξωτερικό με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία δίνοντας οριστική λύση στο πρόβλημα της υπερπλασίας

Μια νέα τεχνική που λύνει οριστικά το πρόβλημα της υπερπλασίας του προστάτη παρουσιάστηκε σε ουρολόγους που συμμετείχαν σε διεθνές συνέδριο στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο.

Η τεχνική HoLEP εφαρμόζεται στο εξωτερικό με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία δίνοντας οριστική λύση στο πρόβλημα της υπερπλασίας, ενώ η νοσηλεία του ασθενή διαρκεί λιγότερο και γρήγορα επιστρέφει στις δραστηριότητες του.

Με τη μέθοδο HoLEP γίνεται εκπυρήνιση του αδενώματος, το οποίο προωθείται στην κύστη και αφαιρείται στη συνέχεια με ειδικό εργαλείο. Η εν λόγω τεχνική ενδείκνυται και για πολύ μεγάλα αδενώματα, που υπερβαίνουν τα 150 γραμμάρια. Τα οφέλη της είναι σημαντικά για τον ασθενή, καθώς μειώνει την πιθανότητα αιμορραγιών, περιορίζει τον χειρουργικό χρόνο, επιτρέπει την αφαίρεση του καθετήρα στο πρώτο 24ωρο, ενώ η ανάρρωση και επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι πολύ ταχύτερες.

Ο ουρολόγος Ανδρέας Ανδρέου σε δηλώσεις του επισήμανε ότι στο Ιατρικό Διαβαλκανικό η συγκεκριμένη τεχνική γίνεται εδώ και τρία χρόνια με εξαιρετικά οφέλη για τους ασθενείς.

«Φιλοξενούμε σήμερα τις εργασίες του διεθνούς συνεδρίου εξέλιξης εκπυρήνισης προστάτη στο Ιατρικό Διαβαλκανικό. Πρόκειται για ένα συνέδριο εκπαιδευτικό όπου θα δείξουμε στους συναδέλφους και σε όσους ενδιαφέρονται τις νέες τεχνικές στην θεραπεία για την υπερπλασία του προστάτη. Το HoLEP, δηλαδή η χρήση λέιζερ στην χειρουργική θεραπεία της υπερπλασίας προστάτη έχει πλέον επικρατήσει παντού στον κόσμο. Περισσότερα από 170 κέντρα στην Γαλλία πραγματοποιούν αυτήν την τεχνολογία και αυτή την επέμβαση. Στην κλινική μας πραγματοποιείται το HoLEP εδώ και τρία χρόνια με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα για τους ασθενείς, ταχύτερη επάνοδο στις δραστηριότητες, λιγότερη αιμορραγία και θεωρούμε ότι είναι πλέον το μέλλον. Διεθνείς προσωπικότητες και αυθεντίες στην τεχνική αυτή ήρθαν μαζί μας από το εξωτερικό για να εκπαιδεύσουμε τους νέους συναδέλφους έτσι ώστε στο μέλλον αυτή η τεχνική η οποία παρουσιάζει καλύτερα αποτελέσματα να επικρατήσει και να ωφεληθούν οι ασθενείς μας» τόνισε ο κ. Ανδρέου.

Από την πλευρά του ο διεθνούς φήμης χειρουργός- ουρολόγος Φερνάντο Γκόμεζ Σάντσα δήλωσε ότι δεν υπάρχει καλύτερη τεχνική για την αντιμετώπιση της υπερπλασίας του προστάτη τονίζοντας ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική λύνοντας οριστικά το πρόβλημα.

«Πρόκειται για άτομα που έχουν μεγάλο προστάτη με έντονα συμπτώματα, ξυπνούν συχνά το βράδυ έχουν λοιμώξεις αιμορραγίες, δυσκολίες στην ούρηση και είναι ο μοναδικός τρόπος να λυθεί οριστικά το πρόβλημα» τόνισε ο κ. Σάντσα.

Τι είναι η υπερπλασία του προστάτη

Η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη εκδηλώνεται με συμπτώματα, όπως η συχνουρία, η νυκτουρία, η επιτακτική ούρηση και η ακράτεια από έπειξη, η μείωση της ροής των ούρων, η δυσκολία στην έναρξη της ούρησης, η αίσθηση ατελούς κένωσης, η διακοπτόμενη ούρηση και η πλήρης αδυναμία ούρησης. Τα προβλήματα που δημιουργεί η πάθηση αυτή περιορίζουν κοινωνικά και επαγγελματικά τον ασθενή, επηρεάζουν τον ύπνο του, αλλά και τη σεξουαλική του ζωή.