Skip to main content

Παρέμβαση ΕΣΗΕΜ-Θ για εξοντωτική αγωγή σε βάρος δημοσιογράφου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ εκφράζει τη συμπαράστασή του στον Βασίλη Παπαναστασούλη για εξοντωτική αγωγή που ασκήθηκε σε βάρος του.

Τη συμπαράστασή του στον δημοσιογράφο Βασίλη Παπαναστασούλη, που αντιμετωπίζει εξοντωτική αγωγή από ιατροδικαστή για ρεπορτάζ του, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Η αποζημίωση 150.000 ευρώ που ζητάει ο ενάγων από τον δημοσιογράφο, αλλά και από το μέσο που δημοσίευσε τα ρεπορτάζ, τα οποία ο ιατροδικαστής θεωρεί ότι ήταν συκοφαντικά και προσέβαλαν την προσωπικότητά του, «καταδεικνύει τη διάθεσή του να απειληθεί ο συνάδελφος με οικονομική και επαγγελματική εξόντωση», αναφέρει η Ένωση Συντακτών.

Και επισημαίνει: «Ενέργειες όπως αυτή υπερβαίνουν τη διάσταση της ατομικής αντιδικίας και αποτελούν απειλή κατά της δημοσιογραφικής έρευνας και της ελευθερίας του Τύπου. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΣΗΕΜ-Θ θα υποστηρίξει με κάθε τρόπο τον συνάδελφο στη διεκδίκηση του δικαιώματος να δημοσιεύει ελεύθερα κάθε εύρημα της έρευνάς του, εφόσον ακολουθεί τους κανόνες δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος».