Skip to main content

Ηχηρό παρών δίνει ο βιοτεχνικός κόσμος στην 84η ΔΕΘ

Με 30 και πλέον βιοτεχνίες, προερχόμενες από διαφορετικούς κλάδους, συμμετέχουν για 1η φορά με κοινό περίπτερο τα τρία αμιγή Βιοτεχνικά Επιμελητήρια

Τον κόσμο της παραγωγής αλλά και της παροχής υπηρεσιών που εξακολουθεί να ανθίσταται στον συνεχώς αυξανόμενο ανταγωνισμό, αλλά και τις οικονομικές δυσκολίες επιχειρούν να αναδείξουν με την κοινή συμμετοχή τους στην 84η ΔΕΘ τα τρία αμιγή Βιοτεχνικά Επιμελητήρια της χώρας. Τα Βιοτεχνικά Επιμελητήρια της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά ένωσαν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους και συμμετέχουν με ένα κοινό περίπτερο αποτελώντας την ομπρέλα για επιχειρήσεις  - μέλη τους που παρουσιάζουν τα προϊόντα τους, τα οποία προέρχονται από μία μεγάλη γκάμα επαγγελματικών κλάδων.

Με την κοινή τους συμμετοχή, στο περίπτερο 2, στέλνουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας πως η ελληνική βιοτεχνία έχει παρόν αλλά και μέλλον και συνεχίζει παρά τα προβλήματα να παραμένει ζωντανή και δημιουργική.



Οι τριάντα και πλέον βιοτεχνίες που συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση προέρχονται από κλάδους, όπως μεταξύ άλλων των: ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, φωτοβολταϊκών συστημάτων, εκδόσεων, κατασκευής προκάτ κτιρίων, κατασκευής πλαστικών, επισκευής και συντήρησης πλοίων και σκαφών, ειδών καθαρισμού, κατασκευής προϊόντων από ξύλο, δέρματος, ειδών σαγματοποιΐας, κατασκευής μεταλλικών μικροαντικείμενων, παραγωγής κατεψυγμένων και νωπών σφολιατοειδών κ.α.

Η πρώτη κοινή προσπάθεια των προέδρων των τριών επιμελητηρίων αποτελεί πυξίδα για μελλοντικές συνέργειες, οι οποίες, όπως λένε οι ίδιοι, στοχεύουν στην ενίσχυση του μικρομεσαίου επιχειρείν.

«Στόχος μας είναι να υπάρξουν και άλλες κοινές δράσεις από τα τρία βιοτεχνικά επιμελητήρια της χώρας. Η συμμετοχή στην έκθεση αποτελεί την πρώτη, αναγνωριστική προσπάθεια» τόνισε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Αναστάσιος Καπνοπώλης υπογραμμίζοντας πως «η βιοτεχνία μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το δυνατό χαρτί στην αντιμετώπιση του παραγωγικού μετασχηματισμού της χώρας».



«Μόνο με τη μεταποίηση μπορούμε να φύγουμε από την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, να γυρίσουμε σελίδα» ανέφερε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Παύλος Ραβάνης.

«Το σύνθημα μας είναι: η παραγωγή αποτελεί τη διέξοδο από την κρίση. Προς αυτή την κατεύθυνση απαιτούνται όμως και συνέργειες» τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Ανδριανός Μιχάλαρος.