Skip to main content

Είδαν Γκιουλέκα Κυρίζογλου - Ιωαννίδης για τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στα δυτικά

Εκπροσωπώντας την πρωτοβουλία των επτά δημάρχων για τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στα δυτικά, παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός στον βουλευτή της ΝΔ.

Στo πλαίσιo της πρωτοβουλίας των επτά Δημάρχων για τη Μετεγκατάστασης της ΔΕΘ στη δυτική πλευρά της πόλης και της παρουσίασης των προτάσεων στους βουλευτές Α’ και Β΄ Θεσσαλονίκης όλων των πολιτικών χώρων, συναντήθηκαν σήμερα με τον βουλευτή της Α’ Θεσσαλονίκης Κώστα Γκιουλέκα.

Οι Δήμαρχοι Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου και Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης, ως εκπρόσωποι της ομάδας των 7, παρουσίασαν στον κ.Γκιουλέκα, τις απόψεις που συλλογικά έχουν ήδη δημόσια καταθέσει.

«Εκθέσαμε τον κεντρικό πυρήνα των επιχειρημάτων μας , που στόχο έχουν την ισότιμη και ισόρροπη ανάπτυξη της πόλης, που δεν διχάζει με κανένα τρόπο, αντίθετα ενώνει όλους τους πολίτες στην κοινή προοπτική της καθολικά αναπτυγμένης Θεσσαλονίκης του 21ου αιώνα.

«Η πρόταση για μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στη Σίνδο, σε μια νέου τύπου Διεθνή Έκθεση με οικολογικά και ψηφιακά χαρακτηριστικά, με βάση τις σύγχρονες ευρωπαϊκές προδιαγραφές, είναι εφικτή. Αποτελεί μια διαχρονικά συμφωνημένη επιλογή, αυτοδιοικητικών και κυβερνητικών θεσμών, καθώς και του επιστημονικού κόσμου, με πολλαπλά οφέλη για όλη την πόλη, γιατί θα διαμορφώσει στο κέντρο μιας πόλης με ελάχιστο πράσινο, ένα Μητροπολιτικό πάρκο, πνεύμονα ζωής και ήπιων δραστηριοτήτων πολιτισμού, άθλησης και αναψυχής, το οποίο θα αποτελεί πόλο έλξης για πολίτες και επισκέπτες, αποσυμφορώντας από επιβαρύνσεις. Παράλληλα είναι καταλληλότερη και από πλευράς κόστους, ευχέρειας σχεδιασμού σε έναν αδόμητο χώρο και δίχως πιθανότητα ύπαρξης αρχαιοτήτων, ενώ θα δημιουργήσει αναπτυξιακές δυνατότητες, για την ξεχασμένη δυτική πλευρά αλλά και τον ίδιο τον εκθεσιακό θεσμό.» τόνισαν μεταξύ άλλων οι κ Κυρίζογλου και Ιωαννίδης.

Ο κ. Γκιουλέκας συμφώνησε με τις απόψεις και τις προτάσεις που του κατέθεσαν και αποδέχτηκε το αίτημα, να τις μεταφέρει σε όλα τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα.