Skip to main content

ΗΔΙΚΑ: Προς αξιοποίηση τα δεδομένα 800 εκατ. συνταγών που αφορούν 12 εκατ. ασθενείς

Στο «Ελλάδα 2.0» έχει ενταχθεί έργο για τον σχεδιασμό, την ενοποίηση και την υποστήριξη λειτουργίας των Μητρώων της ΗΔΙΚΑ στον τομέα της υγείας.

«Η τελευταία τριετία ήταν ιδιαίτερα παραγωγική για όλους εμάς στην ΗΔΙΚΑ» τόνισε η διευθύνουσα σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ Νίκη Τσούμα. «Σε όλο αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι της ΗΔΙΚΑ κλήθηκαν πολλές φορές να αναπτύξουν αξιόπιστες και ποιοτικές υπηρεσίες σε αντίξοες συνθήκες και σε σύντομο χρονικό διάστημα για τους πολίτες. Ετοιμαζόμαστε για μια χρονιά με πολύ σημαντικά έργα τόσο για τον τομέα της Υγείας όσο και για τους τομείς της Κοινωνικής Ασφάλισης και της Πρόνοιας» πρόσθεσε.

Στα έργα που πρόκειται να προκηρυχθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. (ΗΔΙΚΑ), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς και στον απολογισμό των δραστηριοτήτων της εταιρείας κατά την τελευταία τριετία, αναφέρθηκε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ Νίκη Τσούμα σε συνάντηση ενημέρωσης εκπροσώπων του Τύπου.

Αναλυτικά, στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» έχει ενταχθεί έργο αρχικού προϋπολογισμού 12,2 εκατ. ευρώ για τον σχεδιασμό, την ενοποίηση και την υποστήριξη λειτουργίας των Μητρώων της ΗΔΙΚΑ στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης.

Διαβάστε περισσότερα στο e-farmako.