Skip to main content

Ειδική ομάδα πρόληψης για τον κορωνοϊό συστήνει η ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ ανακοίνωσε μέτρα για την πρόληψη και τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού στο προσωπικό - Τι περιλαμβάνουν.

Ολοκληρωμένο σύστημα μέτρων για την πρόληψη και τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού ανακοίνωσε στο προσωπικό ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Λεωνίδας Μπακούρας, δίνοντας οδηγίες, αλλά και θέτοντας αυστηρές προδιαγραφές λειτουργίας.

Τα μέτρα, σύμφωνα με τον κ. Μπακούρα, είναι αμιγώς προληπτικά και αντικατοπτρίζουν την εν γένει φιλοσοφία υπεύθυνης δράσης και λειτουργίας της εταιρείας.

Πρώτη κίνηση από την πλευρά της ΕΔΑ ΘΕΣΣ είναι η σύσταση Ειδικής Ομάδας Πρόληψης που απαρτίζεται από στελέχη της εταιρείας. Αποστολή της Ομάδας είναι η διαχείριση και ο συντονισμός των μέτρων πρόληψης της εταιρείας.

Τα μέτρα που ελήφθησαν από την εταιρεία είναι από τα πλέον αυστηρά και αφορούν, καταρχάς γενικά και κατά δεύτερο λόγο ειδικά μέτρα προστασίας όσον αφορά τους χειρισμούς εκ μέρους των εργαζομένων. Για παράδειγμα: Σε περίπτωση υπαλλήλων που, στο εξής, θα ταξιδεύσουν στο εξωτερικό ή σε περιοχές εσωτερικού, οι υπάλληλοι θα ενημερώνουν την Ειδική Ομάδα Πρόληψης και κατά την επιστροφή τους από το ταξίδι θα βρίσκονται σε άδεια για 14 ημέρες και δεν θα προσέρχονται στην εταιρεία, η άδεια, δε, αυτή, θα λογίζεται ως κανονική άδεια.

Επιπλέον έχουν ληφθεί μέτρα για τη λειτουργία των Γραφείων Εξυπηρέτησης Πελατών, τις κινήσεις των υπαλλήλων με δραστηριότητες πεδίου, το καθεστώς που θα διέπει την προσέλευση πελατών και επισκεπτών στους χώρους της εταιρείας, τον καθαρισμό και απολύμανση των χώρων κ.λπ.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο με το μήνυμα του κ. Μπακούρα στους εργαζόμενους: