Skip to main content

Ειδική συνεδρίαση για τα Airbnb στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης

Ψήφισμα της παράταξης «Πόλη Ανάποδα» με τις υπογραφές 820 πολιτών, ζητώντας να συζητηθεί το θέμα της βραχυχρόνιας μίσθωσης σε ειδική συνεδρίασης

Το θέμα της βραχυχρόνιας μίσθωσης στη Θεσσαλονίκη και το πώς θα προστατευτούν οι κάτοικοι από την ανεξέλεγκτη αύξηση των ενοικίων θα βρεθεί στο επίκεντρο ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαρτίου.

Σήμερα στελέχη της δημοτικής παράταξης «Η Πόλη Ανάποδα» με τον επικεφαλής Αντώνης Γαζάκη επισκέφθηκαν τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Δρόσο Τσαβλή και του παρέδωσαν ψήφισμα με τις υπογραφές περίπου 820 πολιτών, ζητώντας να συζητηθεί το θέμα σε συνεδρίαση του σώματος προκειμένου να ενεργοποιηθούν για τη Θεσσαλονίκη οι περιορισμοί της βραχυχρόνιας μίσθωσης, όπως προβλέπεται από τον νόμο 4472/17.

Ο κ. Γαζάκης ενημέρωσε τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου για την εκστρατεία συλλογής υπογραφών πολιτών την οποία ξεκίνησε η παράταξη του. Συνομιλώντας με τον κ. Τσαβλή, αναφέρθηκε στη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι κυρίως στο κέντρο της πόλης να ενοικιάσουν διαμερίσματα.

Ο κ. Τσαβλής ενημέρωσε τον κ. Γαζάκη ότι για την ειδική συνεδρίαση, στην οποία, όπως ανέφερε, έχουν ήδη κληθεί εκπρόσωποι κτηματομεσιτών, συμβολαιογράφοι, ενοικιαστές, ιδιοκτήτες ακινήτων, επιμελητήρια.

Διαβάστε: Πόλη Ανάποδα: Ζητά περιορισμούς για τη βραχυχρόνια μίσθωση

Όπως σημείωσε ο κ. Τσαβλής, «οι ειδικοί θα πρέπει να εξετάσουν εάν πράγματι η αύξηση των ενοικίων οφείλεται στο Airbnb». «Ανάλογα με αυτή την ενημερωτική συνεδρίαση, τότε θα τεθεί το ζήτημα σε τακτική συνεδρίαση, ώστε να λάβει αποφάσεις το δημοτικό συμβούλιο», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Σώματος.