Skip to main content

Υεμένη: Πάνω από 100 οι νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές - Οι αριθμοί αυξάνονται

«Υπάρχουν πάνω από 100 νεκροί και τραυματίες και οι συνολικοί αριθμοί αυξάνονται από την αεροπορική επίθεση», δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου του ICRC.

Πάνω από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επίθεση που είχε ως στόχο κέντρο κράτησης στην Υεμένη, στην επαρχία Σανταά, που αποτελεί προπύργιο των ανταρτών Χούθι, όπως δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού (ICRC), σημειώνοντας μάλιστα ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών πρόκειται να αυξηθεί.

«Υπάρχουν πάνω από 100 νεκροί και τραυματίες και οι συνολικοί αριθμοί αυξάνονται», δήλωσε ο Μπασίρ Ομάρ, εκπρόσωπος Τύπου του ICRC στην Υεμένη, επικαλούμενος τον απολογισμό των νοσοκομείων.

Σημειωτέων πως πολύνεκρες αεροπορικές επιδρομές είχαν σημειωθεί και τα προηγούμενα 24ωρα, κατά στόχων σε περιοχές που ελέγχονται από τους Χούθι στην Υεμένη.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις με drones κατά στόχων κοντά στο αεροδρόμιο του Αμπού Ντάμπι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την ευθύνη των οποίων είχαν αναλάβει οι Χούθι. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Σαουδική Αραβία μάχονται στην Υεμένη ενάντια στους αντάρτες Χούθι οι οποίοι φέρονται να λαμβάνουν στήριξη από το Ιράν.  

Σημειώνεται ότι από την έκρηξη του πολέμου στην Υεμένη το 2014 και έπειτα, οι νεκροί από πυρά στην χώρα έχουν ξεπεράσεις τις 10.000, ενώ συνολικά οι νεκροί (από πείνα, κακουχίες, ασθένειες κ.ά.) προσεγγίζουν συνολικά τις 400.000 σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.