Skip to main content

Ιερώνυμος σε Μητροπολίτη Κιέβου: Αμέριστη συμπαράσταση της Εκκλησίας της Ελλάδος

«Ο Ιερός Κλήρος και ο ευσεβής λαός της Εκκλησίας της Ελλάδος προσεύχονται αδιαλείπτως για τον ουκρανικό λαό», είπε ο Μακαριώτατος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επικοινώνησε τηλεφωνικά, το πρωί, με τον Μητροπολίτη Κιέβου, Επιφάνιο, και του εξέφρασε, για μία ακόμη φορά, την αμέριστη συμπαράσταση της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τον λαό της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξεδόθη επ' αυτού, ο Μακαριώτατος επισήμανε ιδιαίτερα ότι η παντοειδής στήριξη της αδελφής Εκκλησίας της Ουκρανίας απασχολεί ουσιαστικά την Εκκλησία της Ελλάδος, γι' αυτό η Ιερά Σύνοδος απέστειλε εγκύκλιο σημείωμα προς τις Μητροπόλεις, με την οποία ζητεί να ενημερωθεί αναλυτικά για το αν διαθέτουν χώρους προκειμένου να φιλοξενήσουν πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Τέλος, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας διαβεβαίωσε τον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας ότι «ο Ιερός Κλήρος και ο ευσεβής λαός της Εκκλησίας της Ελλάδος προσεύχονται αδιαλείπτως κατά την ευλογημένη αυτή περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ώστε άμεσα να επικρατήσει ειρήνη και οι Ορθόδοξοι λαοί της Ουκρανίας και της Ρωσίας, και ολόκληρος ο κόσμος, να εορτάσουν το Άγιο Πάσχα».