Skip to main content

Εμβολιασμός: Κινητοποιήσεις υγειονομικών έξω από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Συγκεντρώσεις έξω από τις πύλες των νοσοκομείων της πόλης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό - Το 90% των εργαζομένων στο Ιπποκράτειο είναι εμβολιασμένοι

Σε κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου οι υγειονομικοί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, κατά του μέτρου της αναστολής εργασίας για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν από τις 7 το πρωί έξω από τις πύλες των νοσοκομείων προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για την εφαρμογή του μέτρου της αναστολής αλλά και μια σειρά άλλων θεμάτων, όπως η ανάκληση αδειών και η υποστελέχωση που θα προκύψει, την ώρα που όπως λένε οι υγειονομικοί το τέταρτο κύμα της πανδημίας πλήττει τη χώρα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αύξηση των εργαζομένων στις δομές υγείας που σπεύδουν να εμβολιαστούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, το Ιπποκράτειο, σύμφωνα με πληροφορίες οι εργαζόμενοι που δεν έχουν μέχρι σήμερα εμβολιαστεί είναι περίπου 150.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Voria.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων στο συγκεκριμένο νοσοκομείο Χρήστος Τσελέπης, το 90% των εργαζομένων είναι εμβολιασμένοι, δείχνοντας ότι είναι υπέρ του εμβολιασμού, άρα όπως τονίζει «αυτή η διαδικασία των αναστολών είναι αχρείαστη για εργαζόμενους που μέχρι αύριο θα δίνουν το παρών στην εργασία τους και από την 1η Σεπτεμβρίου, δεν θα μπορούν να εργάζονται και να προσφέρουν στο σύστημα».

Επισημαίνει ότι όλα αυτά γίνονται σε μια περίοδο που το τέταρτο κύμα είναι ήδη μέσα στις πύλες των νοσοκομείων. Αναφορικά με το Ιπποκράτειο αναφέρει ότι και οι 15 κλίνες εντατικής θεραπείας είναι γεμάτες και ανάλογα με τις ανάγκες θα προσθέτονται και άλλα από τα συνολικά 30 διαθέσιμα.