Skip to main content

Υιοθεσία δέντρων από πολίτες εθελοντές στον δήμο Παύλου Μελά

Η υπηρεσία Πρασίνου του δήμου Παύλου Μελά συνεχίζει τις φυτεύσεις δέντρων με τα αιτήματα για νέες υιοθεσίες να είναι ενθαρρυντικά.

Ολοκληρώθηκε με την υιοθεσία έντεκα δέντρων (6 καλλωπιστικές δαμασκηνιές και 5 δάφνες), μια όμορφη παρέμβαση στη γειτονιά των εργατικών κατοικιών της Πολίχνης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Φώτογλου και η ενορία του Ι.Ν. Αναλήψεως της Πολίχνης, υιοθέτησαν τα έντεκα δέντρα που φυτεύτηκαν στις δενδροδόχους από την Υπηρεσία Πρασίνου του δήμου Παύλου Μελά.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχε γίνει η αντικατάσταση του πλαστικού χλοοτάπητα στο γειτονικό γήπεδο, η πλακόστρωση του πεζοδρομίου, ενώ τοποθετήθηκαν παγκάκια στα πεζοδρόμια. Παράλληλα, έγιναν εργασίες εκρίζωσης επικίνδυνων πρέμνων που προήλθαν από τις κοπές γέρικων και άρρωστων δέντρων από τα προηγούμενα χρόνια.

Οι εργασίες στο σύνολο τους, όπως και η φύτευση των 11 δέντρων, έγιναν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Παύλου Μελά.

Παράλληλα στο πάρκο Διγενή στην Πολίχνη πολίτες υιοθέτησαν 10 νέα δέντρα (κερλετόριες και ροβίνιες) που φυτεύτηκαν μαζί με την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Παύλου Μελά.

Υπενθυμίζεται στους πολίτες ότι συνεχίζονται οι υιοθεσίες νέων δέντρων που φυτεύονται στις θέσεις των παλιών, τα οποία εκριζώνονται με σκοπό αφενός να διατηρηθεί όπου είναι επιτρεπτό το αστικό πράσινο αφετέρου να ενισχυθεί η ασφαλή κίνηση των πολιτών στα πεζοδρόμια όλου του Δήμου δίχως εμπόδια και παγίδες.

Οι φυτεύσεις συνεχίζονται σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά τα μηνύματα που λαμβάνει η υπηρεσία Πρασίνου από τα αιτήματα των πολιτών που επιθυμούν να προβούν σε υιοθεσία νέων δέντρων.

ΥΙΟΘΕΤΩ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ

Εδώ και δύο χρόνια, στο πλαίσιο της συνεργασίας που επιθυμείται να αναπτυχθεί μεταξύ πολιτών και Δήμου με στόχο την αύξηση και την προστασία του πρασίνου και σύμφωνα με τους όρους της υπ’ αριθμ. 534/2017 ΑΠΟΦΑΣΗΣ του Δημοτικού Συμβουλίου, καλούνται εθελοντές που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη δράση, να δηλώσουν το αίτημά τους «ΥΙΟΘΕΤΩ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ» και τα στοιχεία τους, στα παρακάτω τηλέφωνα:

– ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ: 2313 302830

– ΠΟΛΙΧΝΗ: 2313 302329

– ΕΥΚΑΡΠΙΑ: 2313 502106

Aρμόδια υπάλληλος: Σαββίδου Σοφία, Δασοπόνος, 2313302348