Skip to main content

Ικανοποίηση Χαρακόπουλου για την ανακαίνιση του Μεγάρου Λάρισας

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ευχαριστημένος από τη δέσμευση του υπουργού Δικαιοσύνης,Κώστα Τσιάρα για την ανακαίνιση του Δικαστικού Μεγάρου

Την ικανοποίησή του για τη δημόσια δέσμευση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα για την ανακαίνιση του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας εξέφρασε σε συνάντηση που είχε μαζί του μετά την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων στη Λάρισα, ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ο Θεσσαλός πολιτικός ευχαρίστησε τον κ. Τσιάρα διότι όπως είπε «με τη δημόσια δήλωσή του απέδειξε ότι το κράτος έχει συνέχεια. Χαίρομαι διότι οι παρεμβάσεις μου (όπως η υπ. αριθμ. 6091/27.02.2019 ερώτησή μου), κατόπιν συνεργασίας με την πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Νικολέττα Μπασδέκη, με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας, για την οποία είχε απαντήσει θετικά (σχετικό Δελτίο Τύπου 18.03.2019) ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μιχάλης Καλογήρου, οδεύει προς ευόδωση από την νυν ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ένα χρόνιο αίτημα του νομικού κόσμου της Λάρισας, αλλά και της τοπικής κοινωνίας που καθημερινά διεκπεραιώνει υποθέσεις στο ταλαιπωρημένο Δικαστικό Μέγαρο, βρίσκει επιτέλους τον δρόμο προς την υλοποίησή του. Και η χαρά μου είναι διπλή διότι η υλοποίηση γίνεται από έναν Θεσσαλό και καλό φίλο τον συνάδελφο Κώστα Τσιάρα με την πολύτιμη συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Κώστα Αγοραστού».

Υπενθυμίζεται ότι στην απάντησή του στον Μάξιμο Χαρακόπουλο ο πρώην υπουργός Μιχάλης Καλογήρου ενημέρωνε ότι «η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (ΥΔΔΑΔ) έχει προχωρήσει στην επιλογή πέντε (5) κτιρίων αρμοδιότητας Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μεταξύ των οποίων και το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, προκειμένου να ενταχθούν σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης και έκδοσης Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης από πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020. Για το σκοπό αυτό έχει πραγματοποιηθεί σειρά συναντήσεων με στελέχη της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ ΥΠΕΝ (Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας- Τομέας Ενέργειας) και είναι σε εξέλιξη διαβούλευση μεταξύ των εμπλεκομένων μερών προκειμένου να εκδοθεί Πρόσκληση προς το ΥΔΔΑΔ, ώστε να ενταχθούν προς χρηματοδότηση τα πέντε (5) ως άνω κτίρια αρμοδιότητας του ΥΔΔΑΔ, μεταξύ αυτών και το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας».