Skip to main content

Ικανοποίηση Δανιηλίδη για τη χωροθέτηση του νέου Ογκολογικού νοσοκομείου στο Καρατάσιου

Ο δήμαρχος Νέαπολης Συκεών επισήμανε ότι είναι αναγκαίο στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης να δημιουργηθεί ένα Πάρκο Υγείας.

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την υιοθέτηση της πρότασης που είχε πολλάκις, από 20ετίας, καταθέσει, και αφορούσε τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου ‘Πάρκου Υγείας’, ευρωπαϊκών προτύπων, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής νέου υπερσύγχρονου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου στη δυτική Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα στον πρώην στρατόπεδο «Καρατάσου», εξέφρασε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, μετά την επίσημη ανακοίνωση χωροθέτησης του νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης στο πρώην Στρατόπεδο «Καρατάσου».

«Επρόκειτο για μια πρότασή μας που ευαισθητοποίησε και συσπείρωσε την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα τους δημάρχους της δυτικής πλευράς της πόλης, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα, τους κοινοβουλευτικούς της Θεσσαλονίκης, κοινωνικούς, επιστημονικούς και άλλους φορείς της πόλης», σημειώνει ο κ. Δανιηλίδης, υπογραμμίζοντας ότι «η θέση του Στρατοπέδου ‘‘Καρατάσου’’, την οποία προτάσσαμε και διεκδικούσαμε με σθένος εδώ και 20 και πλέον έτη, ήταν ανέκαθεν φανερό και προφανές ότι ήταν η καλύτερη δυνατή καθώς προσφέρει συγκριτικά πλεονεκτήματα που θα καθιστούν το Νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο άμεσα προσβάσιμο από όλη τη Θεσσαλονίκη και τη βόρεια Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα θα αναβαθμίσει τη δυτική Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για ένα ώριμο και δίκαιο αίτημα-πρότασή μας που βρίσκει επιτέλους θετική ανταπόκριση».

«Πρόκειται για ένα σημείο που βρίσκεται πάνω στην περιφερειακή οδό με άμεση σύνδεση με τους δυο εθνικούς οδικούς άξονες ΠΑΘΕ και Εγνατία Οδό και στην περιοχή λειτουργούν ήδη δύο από τις μεγαλύτερες νοσηλευτικές μονάδες, το νοσοκομείο ‘‘Γ.Παπαγεωργίου’’ και το 424 ΓΣΝ. Λόγω και του προβλεπόμενου σχεδιασμού του τερματισμού της δυτικής γραμμής του μετρό, καθίσταται ευκολότατη και γρηγορότερη η πρόσβαση προς αυτό εντός ελάχιστων λεπτών από όλο τον αστικό ιστό της Θεσσαλονίκης, ενώ η πρόσβαση θα είναι εύκολη και από όλες τις περιοχές της βόρειας Ελλάδας εξαιτίας των πλεονεκτημάτων που προσφέρει η θέση (ΠΑΘΕ και Εγνατία Οδός). Παράλληλα, θα αναβαθμισθεί και η ευρύτερη περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης, που επί δεκαετίες είναι παραμελημένη και υποβαθμισμένη, και η οποία πλήττεται από αυξημένη ανεργία και καταγράφει τα υψηλότερα σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, ποσοστά φτώχειας και μετανάστευσης.

Σύμφωνα, μάλιστα με την ολοκληρωμένη πρόταση που είχε καταθέσει προ 20ετίας ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός θα έπρεπε να περιλαμβάνει μαζί με την κατασκευή νέου υπερσύγχρονου αντικαρκινικού νοσοκομείου για τη μετεγκατάσταση του «Θεαγένειου», την κατασκευή Παιδιατρικού Νοσοκομείου (το οποίο τελικά θα κατασκευαστεί στο Φίλυρο), Κέντρο Αντιμετώπισης Τραυματιών (KAT) και Δημόσιο Κέντρο Αποκατάστασης, που είναι αναγκαία για το νομό Θεσσαλονίκης αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και της βόρειας Ελλάδας, ώστε να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο ευρωπαϊκού επιπέδου Πάρκο Υγείας.