Skip to main content

Οικολογία για Σέρρες: Υπάρχουν αίθουσες σχολείων δίπλα σε λεβητοστάσια

«Πολλά από τα σχολικά συγκροτήματα είναι ακατάλληλα για να διεκπεραιώνουν με ασφάλεια το ρόλο τους ως εκπαιδευτικά ιδρύματα», είπε χαρακτηριστικά.

Εγκληματικό χαρακτηρίζει η παράταξη της Οικολογίας το γεγονός ότι με τόσους κανόνες ασφαλείας χάνονται ανθρώπινες ζωές, με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 11χρονου μαθητή στο 9ο δημοτικό σχολείο Σερρών.

«Είναι γεγονός ότι πολλά από τα σχολικά συγκροτήματα είναι ακατάλληλα για να διεκπεραιώνουν με ασφάλεια το ρόλο τους ως εκπαιδευτικά ιδρύματα», αναφέρει χαρακτηριστικά η περιφερειακή παράταξη.

Η ανακοίνωση:

Το φονικό γεγονός που διαδραματίστηκε χθες 5.12.22 σε Δημοτικό σχολείο των Σερρών με την τραγική κατάληξη του 11χρονου αγοριού, έφερε στην επιφάνεια σοβαρά θέματα ασφάλειας μαθητών εντός του σχολικού περιβάλλοντος. 

Είναι γεγονός ότι πολλά από τα σχολικά συγκροτήματα είναι ακατάλληλα για να διεκπεραιώνουν με ασφάλεια το ρόλο τους ως εκπαιδευτικά ιδρύματα. Επιπλέον, παρατηρείται σε πολλά σχολεία υπερπληθυσμός σε μαθητικό δυναμικό με στοιβαγμένους μαθητές σε μικροσκοπικές αίθουσες. Κάποιες από αυτές έχουν διαμορφωθεί με εντολή και χρηματοδότηση από τις σχολικές επιτροπές ή παράνομα με απόφαση της διοίκησης του σχολείου. Έχουν παρατηρηθεί χώροι που χρησιμοποιούνται ως αίθουσες διδασκαλίας να είναι δίπλα σε λεβητοστάσια.

Είναι παράλογο και εγκληματικό στον 21ο αιώνα με τόσους κανόνες ασφάλειας να χάνονται ανθρώπινες ζωές και μάλιστα παιδικές ψυχές. Ως Παράταξη Οικολογία – Πράσινη Λύση καταθέτουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στις οικογένειες που βίωσαν τις τραγικές συνέπειες της έκρηξης και απαιτούμε από την Πρωτοβάθμια Διεύθυνση, Δήμους και Περιφέρεια να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε να μη θρηνήσουμε ποτέ άλλα θύματα.