Skip to main content

Εικονικοί εμβολιασμοί: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι της χειρουργού με τη βοηθό της

Και οι τρεις κατηγορούμενες υποστηρίζουν ότι δεν υπήρξε τίποτα μεμπτό στη διαδικασία και ότι οι εμβολιασμοί έγιναν όπως προβλέπεται.

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι της 75χρονης πλαστικής χειρουργού με τη βοηθό της, προκειμένου να πάρουν πλαστά πιστοποιητικά από εικονικό εμβολιασμό, σε συνεννόηση με νοσηλεύτρια στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρας, η οποία είχε την ευθύνη για την καταχώρηση των στοιχείων στο κύκλωμα.

Την ημέρα που η γραμματέας λαμβάνει το μήνυμα για τον επικείμενο εμβολιασμό, καλεί την 75χρονη, η οποία κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τονίζει: «Θα πάμε μαζί, ναι εκείνη την ώρα θα μας το κάνει μίλησες με αυτήν καθόλου», με τη βοηθό να απαντάει «όχι καθόλου δεν την έχω πάρει θα την πάρω ρε, θα την πάρω» αναφερόμενες, σύμφωνα με τη δικογραφία, κατά ισχυρή πιθανολόγηση στο πρόσωπο που θα πραγματοποιήσει τον εμβολιασμό τους. Μάλιστα, η χειρουργός προτρέπει τη βοηθό της να καλέσει το ανωτέρω πρόσωπο μέσω σταθερού τηλεφώνου, η οποία ωστόσο δηλώνει ότι δεν το έχει. «Μίλησε με τη δικιά μας στο…» ήταν η απάντηση της γιατρού.

Δύο ημέρες αργότερα, η 75χρονη καλεί τη γραμματέα της προκειμένου να μάθει αν μίλησε με το πρόσωπο που θα τις βοηθούσε με τον εικονικό εμβολιασμό. Μόλις η βοηθός απαντάει ότι θα την καλέσει άμεσα, η γιατρός της ζητά να «την καλέσει όταν είναι εκεί» και προσθέτει: «Πες, κοίτα, αύριο έχουμε εμβόλιο, αλλά η κ… είναι μία και είκοσι και εγώ είμαι δώδεκα και είκοσι. Να ρθούμε μαζί».

Λίγες ώρες αργότερα, η γραμματέας ενημερώνει τηλεφωνικά τη γιατρό ότι τακτοποίησε όλες τις εκκρεμότητες σχετικά με τον εικονικό εμβολιασμό τους. Μάλιστα, παρά τη σημαντική χρονική απόσταση μεταξύ των ραντεβού των δύο κατηγορουμένων, την ενημερώνει ότι πρέπει να είναι και οι δύο στο ΙΚΑ Αλεξάνδρας «μέχρι τις 11:30 γιατί μετά θα φύγει» το πρόσωπο που θα τους εμβολίαζε.

Τι έδειξε το οπτικό υλικό

Σύμφωνα με τη δικογραφία η κατηγορούμενη νοσηλεύτρια ζήτησε από τη συνάδελφό της που ήταν επιφορτισμένη με τον χειρισμό του tablet για την ηλεκτρονική ολοκλήρωση του εμβολιασμού να αναλάβει εκείνη τη χορήγηση των δόσεων. Από το οπτικό υλικό που κατέγραψε η κρυφή κάμερα της Αστυνομίας φαίνεται σύμφωνα με τη δικογραφία ότι η σύριγγα τοποθετείται στο μπράτσο της πλαστικής χειρουργού και η βελόνα εισχωρεί στο σώμα της, χωρίς να πιέζεται το έμβολο για να γίνει έκχυση του υγρού. Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, τα δάχτυλα της νοσηλεύτριας, ο δείκτης, ο μέσος και ο παράμεσος κατά την είσοδο και έξοδο της βελόνας διακρίνονται να μην αλλάζουν θέση. Στην περίπτωση της βοηθού της δεν φαίνεται ξεκάθαρα από το βιντεοσκοπημένο υλικό εάν έγινε πράγματι ο εμβολιασμός.
«Φοβόμουν να εμβολιαστώ»

Και οι τρεις κατηγορούμενες υποστηρίζουν ότι δεν υπήρξε τίποτα μεμπτό στη διαδικασία και ότι οι εμβολιασμοί έγιναν όπως προβλέπεται. Μία εκ των κατηγορουμένων ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς γιατί καθυστέρησε τόσο πολύ να εμβολιαστεί αφού ανήκει σε ηλικιακή ομάδα που θα μπορούσε ήδη να το έχει πράξει. «Με αυτά που άκουγα καθημερινά φοβόμουν να εμβολιαστώ για τυχόν άγνωστες παρενέργειες. Αλλά το τελευταίο χρονικό διάστημα σκεφτόμουν ότι επιβάλλεται να το πραγματοποιήσω επειδή υπάρχουν πολλά κρούσματα και πλησίαζε ο χειμώνας», υποστήριξε εκείνη.

Η δίκη τους στο Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο αναβλήθηκε χθες επ’ αόριστον έπειτα από αίτημα του συνηγόρου της 75χρονης γιατρού η οποία ήταν απούσα.

Πηγή: Καθημερινή