Skip to main content

Οικονόμου: Από 1η Ιουλίου σε ισχύ η ψηφιακή κάρτας εργασίας για τράπεζες και σούπερ μάρκετ

Από τράπεζες και σούπερ μάρκετ ξεκινάει την 1η Ιουλίου η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Από 1η Ιουλίου ξεκινά η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας για την καταγραφή ωραρίου και υπερωριών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δήλωσε σε ανάρτηση του στο Τουίτερ πως «η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, που σε πρώτη φάση αφορά περισσότερους από 120.000 εργαζόμενους, ξεκινά την 1η Ιουλίου από τράπεζες και σούπερ μάρκετ».

Πρόκειται για την εφαρμογή myErgani mobile app για τους εργαζόμενους, η οποία αναβαθμίζεται εδώ και ενάμιση χρόνο, προκειμένου να υποστηρίξει τη λειτουργία της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας και την εφαρμογή Ergani CardScanner για τις επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν ήδη σύστημα ωρομέτρησης. Η CardScanner «διαβάζει» κατά την έναρξη και λήξη της εργασίας τις Ψηφιακές Κάρτες των εργαζομένων και μεταδίδει αυτόματα σε την πληροφορία στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ.

Η εφαρμογή της εν λόγω κάρτας «αποτελεί εγγύηση για το σεβασμό του ωραρίου και των υπερωριών του εργαζομένου» όπως ανέφερε στην ανάρτησή του ο κ. Οικονόμου.

Προηγουμένως, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, είχε γνωστοποιήσει πως η Ψηφιακή Κάρτα θα επεκταθεί και στις εταιρείες security, στις ασφαλιστικές εταιρείες και στη βιομηχανία, ενώ φιλοδοξείται του χρόνου τέτοια εποχή να εφαρμόζεται στους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης.