Skip to main content

Οικονόμου: Δεν χρειάζονται εξηγήσεις για τη διαγραφή Μπογδάνου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως «ο κ. Μπογδάνος είχε λάβει μια ξεκάθαρη προειδοποίηση μετά και τη δημοσιοποίηση της λίστας ονομάτων νηπίων».

«Άμεση ήταν η απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να θέσει τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ αμέσως μόλις ενημερώθηκε για τα γεγονότα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Πρόσθεσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ότι ο κ. Μπογδάνος είχε λάβει μια ξεκάθαρη προειδοποίηση μετά και τη δημοσιοποίηση της λίστας ονομάτων νηπίων και τελικά «οι συμπεριφορές κρίνονται σωρευτικά».

«Μας χωρίζει άβυσσος με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος σε μια σειρά από πράγματα, αλλά δεν μπορεί βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας να λέει ότι οι κομμουνιστές είναι χειρότεροι εχθροί της πατρίδας από τους Τούρκους. Να υπονοεί τέτοια πράγματα χρησιμοποιώντας αναφορές του παρελθόντος σε άλλα πλαίσια και άλλες εποχές», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Συμπεριφορές που στο αξιακό, ιδεολογικό τους υπόβαθρο, στη ρητορική τους φέρνουν στο προσκήνιο εποχές και σκιές του παρελθόντος που σκοτεινιάζουν και το παρόν και το μέλλον μας δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές, πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

Οικονόμου: Δεν χρειάζονται εξηγήσεις για τη διαγραφή Μπογδάνου

Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Κυρανάκη πως αναμένει «εξηγήσεις» για την απόφαση διαγραφής του κ. Μπογδάνου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους, «είναι πάρα πολύ καθαρά, είναι πάρα πολύ απλά».

Σε όσους ισχυρίζονται ότι ο κ. Δένδιας «έσπρωξε» τις αποφάσεις για τη διαγραφή Μπογδάνου, ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι ο πρωθυπουργός είχε προειδοποιήσει με πολύ καθαρό τρόπο ότι δεν θα γίνουν ανεκτές τέτοιες συμπεριφορές.

«Η αντίδραση του κ. Δένδια ήταν η αντίδραση που έπρεπε να έχει ένας υπουργός του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι σε τέτοια φαινόμενα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οικονόμου για τη συμμετοχή πολιτικών στελεχών σε εκδηλώσεις μίσους στο Βίτσι

Για την εκδήλωση στο Βίτσι και τη συμμετοχή (κατά δήλωση του κ. Μπογδάνου) του «γαλάζιου» βουλευτή Ζήση Τζηκαλάγια και της διευθύντριας του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι πολιτικά στελέχη όπως και οι διοργανωτές θα έπρεπε να αντιδράσουν στη συμμετοχή ακραίων και εγκληματικών οργανώσεων.

Διευκρίνισε ότι είναι άλλης τάξης ζήτημα η συμμετοχή σε εκδηλώσεις τέτοιου τύπου που γίνονται εδώ και χρόνια με τη συμμετοχή αναγνωρισμένων οργανώσεων και άλλο ζήτημα ότι δεν θα πρέπει να γίνεται ανεκτή η παρουσία εκπροσώπων εγκληματικών οργανώσεων.