Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Η απάντηση Οικονόμου για το μείζον πρόβλημα με την έλλειψη αναισθησιολόγων

Τι απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το θέμα του 40χρονου νεφροπαθή που, παρότι έχει βρει συμβατό δότη, δεν μπορεί να προχωρήσει σε μεταμόσχευση

Στο θέμα του 40χρονου νεφροπαθή σε τελικό στάδιο, Χρήστου Κολοκυθά που, όπως αποκάλυψε χθες η Voria.gr, δεν μπορεί να προχωρήσει σε μεταμόσχευση εδώ και τέσσερις μήνες παρότι έχει συμβατό δότη, εξαιτίας της έλλειψης αναισθησιολόγων στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Κραυγή απόγνωσης από 40χρονο νεφροπαθή σε τελικό στάδιο

«Είναι ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα αυτό όχι μόνο για τους αναισθησιολόγους αλλά και για άλλες ιατρικές ειδικότητες, κυρίως όμως με τους αναισθησιολόγους. Το ζήτημα είναι αρκετά σοβαρό και για αυτό ακριβώς τον λόγο πήραμε μια σειρά από πρωτοβουλίες προσπαθώντας να δώσουμε κίνητρα για να εντάξουμε και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας όσο το δυνατόν περισσότερους αναισθησιολόγους μπορούμε. Κίνητρα τα οποία δεν απέδωσαν αυτό που θέλαμε και προσδοκούσαμε και σε κάθε περίπτωση αυτό που χρειάζεται το σύστημα. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες προς την κατεύθυνση αυτή. Φαντάζομαι ότι ειδικά για περιστατικά σαν κι αυτό που λέτε, θα πρέπει, εκτός από τη συνεχιζόμενη προσπάθεια διαχείρισης αυτού του υπαρκτού προβλήματος, ενδεχομένως να υπάρξουν και πιο συγκεκριμένες παρεμβάσεις. Φαντάζομαι το υπουργείο Υγείας σε συννενόηση με το νοσοκομείο και τις αρμόδιες υπηρεσίες σίγουρα θα προβληματίζονται και θα επεξεργάζονται λύση» απάντησε ο κ. Οικονόμου στη σχετική ερώτηση της Voria.gr.