Skip to main content

Στο ΒΕΘ ο Ζέρβας - «Βάζουμε τάξη σε καθαριότητα - παρεμπόριο»

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αποκάλυψε στο ΔΣ του ΒΕΘ ότι προχώρησε σε μηνύσεις με αποτέλεσμα να γίνουν περίπου 20 συλλήψεις για καθαριότητα και παρεμπόριο

Τη δημιουργία Παρατηρητηρίου για την καταγραφή προβλημάτων που επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών προκειμένου να υπάρξει επίλυση αυτών, πρότεινε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Αναστάσιος Καπνοπώλης, στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, κατά τη διάρκεια του χθεσινού διοικητικού συμβουλίου του Eπιμελητηρίου.

Ο κ. Ζέρβας που συμμετείχε στο δ.σ. του ΒΕΘ, δέχθηκε σειρά ερωτήσεων και υποδέχθηκε, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, με ιδιαίτερη χαρά την πρόταση του προέδρου του Επιμελητηρίου καθώς όπως είπε στόχος της νέας διοίκησης της δήμου Θεσσαλονίκης είναι να ακούει τα προβλήματα στοχεύοντας στην επίλυση τους ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα του πολίτη.

«Η Θεσσαλονίκη, η πόλη στην οποία κινούμαστε και δραστηριοποιούμαστε, είναι σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, καθώς μια σειρά μεγάλων έργων υλοποιούνται, ή ξεκινούν, αλλάζει πρόσωπο συνεχώς, γίνεται ελκυστικότερη τα τελευταία χρόνια για τους τουρίστες, μπαίνει στο κάδρο των εξελίξεων», υπογράμμισε ο κ. Καπνοπώλης σημειώνοντας πως «πρέπει να διορθωθούν, άμεσα τα κακώς κείμενα, που επηρεάζουν την καθημερινότητα του πολίτη (μεταξύ άλλων: καθαριότητα, αίσθημα ανασφάλειας, φωτισμός, παρεμπόριο)».

«Η ατζέντα για τη Θεσσαλονίκη είναι πολύ μεγάλη. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως εγώ και οι συνεργάτες μου ήρθαμε για να δουλέψουμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας τονίζοντας πως «προσπαθούμε να βάλουμε μια τάξη στο θέμα της καθαριότητας αλλά και του παραεμπορίου». Μάλιστα επισήμανε πως ο ίδιος προχώρησε σε μηνύσεις με αποτέλεσμα να γίνουν περίπου 20 συλλήψεις.

«Αναμφίβολα το θέμα της ασφάλειας είναι ένα θέμα ιδιαίτερα σοβαρό. Επιπλέον ο δήμος οφείλει να διατηρεί το περιβάλλον καθαρό και φωτισμένο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη μνεία για τη μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού κατά 12,5% που προωθεί η διοίκηση του κεντρικού δήμου αρχής γενομένης από το 2020. Μεγαλύτερη θα είναι η μείωση για τους μετρόπληκτους.

Αναφερόμενος στο ζήτημα που έχει προκύψει με τα πασαλάκια, ο δήμαρχος τόνισε πως είναι θέμα για το οποίο απαιτείται διαβούλευση, όπως και για τις φορτοεκφορτώσεις.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΒΕΘ σημείωσε πως «η αναρχία στους δρόμους, επανέφερε τα πασαλάκια, που σε πολλές περιπτώσεις περισσότερα προβλήματα δημιουργούν, ιδιαίτερα στη φορτοεκφόρτωση, ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις ατυχημάτων. Αυτό που προτείνουμε είναι ένα πρόγραμμα φορτοεκφόρτωσης  με την μέθοδο των ζωνών, όχι το ίδιο για όλη την πόλη καθώς και θέσεις φορτοεκφορτώσεων».

Προβληματικές οι αστικές συγκοινωνίες

Ο κ. Ζέρβας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα θέματα των προβληματικών αστικών συγκοινωνιών της πόλης, της μη ολοκλήρωσης του μετρό και του «αγκαθιού» με τον σταθμό Βενιζέλου. «Υπήρξαν και υπάρχουν κάποιοι που δεν θέλουν να ολοκληρωθεί το έργο» είπε ο κ. Ζέρβας συμπληρώνοντας πως για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης απαιτείται να αποκτήσει σύγχρονες οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις.