Skip to main content

Ημαθία: Έζησαν τον απόλυτο εφιάλτη από αδίστακτη συμμορία ληστών

Οι δράστες αφου μπούκαραν στο σπίτι ηλικιωμένων τα ξημερώματα χτύπησαν τον γιο τους και τους απείλησαν ζητώντας τους χρήματα.

Στην εξιχνίαση μιας ληστείας με χαρακτηριστικά καλογυρισμένου θρίλερ που έζησε τα ξημερώματα της 14ης Ιανουαρίου του 2019 ένα ζευγάρι ηλικιωμένων και ο γιος τους προχώρησαν μετά από πολύμηνες έρευνες αστυνομικοί του τμήματος ασφαλείας Αλεξάνδρειας.

Οι έξι δράστες, όλοι τους Ρομά και σεσημασμένοι παραβίασαν με λοστό την είσοδο του σπιτού των ηλικιωμένων σε οικισμό στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξάνδρειας και στη συνέχεια χτύπησαν τον γιο και απείλησαν τους δύο ηλικιωμένους που μέχρι τότε κοιμόνταν.

Παρά το σκηνικό αιφνιδιασμού που έστησαν οι έξι Ρομά, έφυγαν από το σπίτι των ηλικιωμένων με μόλις 50 ευρώ και μια τραπεζική κάρτα, ενώ διέφυγαν με όχημα, το οποίο είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από περιοχή της Ημαθίας και εντοπίστηκε καμένο λίγη ώρα αργότερα σε αγροτική περιοχή.

Οι δύο από τους παραπάνω άνδρες είναι έγκλειστοι σε κατάστημα κράτησης της χώρας, για τα αδικήματα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής και ληστείας.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.