Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022
x

ΗΜΕΡΑ ΑΡΓΙΑΣ Η 23Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΙΟΝΙΑΣ

Η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας ανακοίνωσε την καθιέρωση της 23ης Οκτωβρίου ως δημόσιας εορτής τοπικής σημασίας και ως ημέρας αργίας για τον Δήμο Παιονίας

Η 23η Οκτωβρίου καθιερώνεται ως επέτειος της απελευθέρωσης του Δήμου Παιονίας από τον τουρκικό ζυγό το έτος 1912, ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας και ημέρα αργίας, σύμφωνα με το άρθρο 1 του Π.Δ.156/2017 (ΦΕΚ 206/Α/29-12-2017), ανακοίνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Αναλυτικά, την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018, θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο Παιονίας τα εξής:

α. Γενικός σημαιοστολισμός σε όλο το Δήμο από τις 8 το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου της ημέρας της εορτής.
β. Φωταγώγηση του δημοτικού καταστήματος, των δημοτικών διαμερισμάτων Δήμου Παιονίας, των λοιπών δημόσιων κτιρίων, ΝΠΔΔ και Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της ημέρας της εορτής μέχρι τις πρωινές ώρες της επόμενης.

Οι κεντρικές εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Γουμένισσα, ιστορική έδρα του Δήμου Παιονίας του  Νομού Κιλκίς και περιλαμβάνουν :

1.  Επίσημη  Δοξολογία
2.  Επιμνημόσυνη  Δέηση και κατάθεση στεφάνων στα μνημεία των Ηρώων.
3. Ομιλίες και εκδηλώσεις στα σχολεία σχετικές με την ιστορική σημασία της επετείου της απελευθέρωσης του Δήμου Παιονίας από τον τουρκικό ζυγό το έτος 1912. Οι ώρες των ομιλιών και των εκδηλώσεων θα καθοριστούν από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, σε συνεργασία με το Δήμο Παιονίας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ