Skip to main content

Ημερίδα Voria-Νοτοπούλου: Η κυβέρνηση ΝΔ πάγωσε έργα που είχαν αποφασίσει οι Θεσσαλονικείς

Η Κατερίνα Νοτοπούλου άσκησε κριτική στη ΝΔ για έργα που, όπως είπε, δεν τα έχει ανάγκη η πόλη, όπως η fly over, ή έργα που πάγωσαν από την κυβέρνηση

Για τα έργα που είχε αποφασίσει η Θεσσαλονίκη και οι πολίτες της όπως είχαν καταγραφεί μέσα από το Περιφερειακό Σχέδιο Ανάπτυξης έκανε λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κατερίνα Νοτοπούλου κατά τη διάρκεια της ημερίδας της Voria.gr για το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ.

Η κ. Νοτοπούλου μίλησε για τις ανάγκες έργων όπως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε σχεδιάσει και ξεκινήσει και που όπως ανέφερε πάγωσε στη συνέχεια η κυβέρνηση της ΝΔ.  

Χαρακτηριστικά όπως είπε εκτός από το έργο του μετρό «που δεν θα τελειώσει το 2023», κρατώντας πίσω την πόλη, η κυβέρνηση της ΝΔ «πάγωσε» όπως είπε και μια σειρά έργων όπως η αγορά λεωφορείων για τον ΟΑΣΘ και η μελέτη για τον προαστιακό, ενώ αναρωτήθηκε «πού βρίσκεται σήμερα το έργο για το Μουσείο Ολοκαυτώματος». Επίσης, θύμισε το σχέδιο της τότε κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για τη σιδηροδρομική Εγνατία που θα συνέδεε λιμάνια της Βόρειας Ελλάδας με γειτονικές βαλκανικές χώρες ενώ με νόημα έκανε λόγο για καθυστερήσεις στο έργο της Νέας Τούμπας.

Άσκησε κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ για έργα που όπως είπε δεν τα έχει ανάγκη η πόλη, όπως η fly over, «που είχε ακυρωθεί από το ΣτΕ το 2017».

Η κ. Νοτοπούλου τόνισε ότι η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη από έργα τα οποία έχουν αποφασίσει οι ίδιοι οι πολίτες της. «Είναι τραγικό το ότι πετάχτηκε το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Σχέδιο που κάναμε τότε και είχαμε συναποφασίσει με τους φορείς και τους πολίτες τα έργα που έχει ανάγκη η Θεσσαλονίκη και η Περιφέρεια» είπε προσθέτοντας σε αυτά υποδομές και δομές για την Υγεία που όπως είπε «φάνηκαν οι ανάγκες σε αυτόν τον τομέα κατά τη διάρκεια της πανδημίας».

Άσκησε κριτική επίσης στον αριθμό έργων που θα ενταχθούν στο Ταμείο Ανάκαμψης λέγοντας ότι η Θεσσαλονίκη έχει αδικηθεί στα έργα που εντάχθηκαν καθώς είναι λίγα όπως είπε. «Δεν υπάρχουν στο Ταμείο έργα καινοτομίας ή και έργα συντήρησης των υπαρχόντων δομών. Απουσιάζουν έργα που είναι ώριμα με μελέτες και δεν έχουν ληφθεί υπόψιν» είπε χαρακτηριστικά.