Skip to main content

Ημερίδες για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία από την ΕΛΑΣ στην Κεντρική Μακεδονία

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Κεντρικής Μακεδονίας και διοργανώθηκαν από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την βελτίωση της ποιότητας της καθημερινής ζωής των ατόμων με αναπηρία, η Ελληνική Αστυνομία διοργάνωσε μια σειρά από ημερίδες σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Οι εκδηλώσεις αποτελούν πρωτοβουλία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. και οργανώθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής, με τη συμμετοχή του αστυνομικού προσωπικού, αρμόδιων φορέων και συλλόγων.

Τις ημερίδες, που έγιναν με υβριδικό τρόπο -φυσική παρουσία αλλά και διαδικτυακά-, παρακολούθησαν εκπρόσωποι των κομμάτων, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητές των σχολείων, αστυνομικό προσωπικό και πολίτες.

Οι εκδηλώσεις είχαν ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων, ώστε να γίνουν αντιληπτές οι ανάγκες - ιδιαιτερότητες των ατόμων με αναπηρία και να βελτιωθεί η καθημερινότητά τους. Ανάλογες δράσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, στοχεύοντας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.