Skip to main content

Ύμνοι από τον συγγραφέα Χαράρι για την Ελλάδα και καρφιά για ΗΠΑ

Ο διεθνούς φήμης ισραηλινός συγγραφέας μιλώντας για την Ελλάδα έκανε λόγο για καταπληκτική δουλειά στην αντιμετώπιση της επιδημίας.

Το εγκώμιο στην Ελλάδα για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την πανδημία του κορωνοϊού, πλέκει  ο διεθνούς φήμης ισραηλινός ιστορικός και συγγραφέας των best seller «Sapiens - Μια σύντομη ιστορία του ανθρώπου» και «Homo Deus - Μια σύντομη ιστορία του μέλλοντος» Γιουβάλ Νώε Χαράρι.

Μιλώντας στην εκπομπή του δημοσιογράφου James Corden, ο Χαράρι κατακεραυνώνει τις ΗΠΑ για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας αλλά και για το γεγονός ότι έχουν αποποιηθεί τον ρόλο του παγκόσμιου ηγέτη που είχαν σε παλιότερες κρίσεις, όπως η οικονομική κρίση του 2008.

«Οι ΗΠΑ έχουν πλέον παραιτηθεί από αυτό τον ρόλο (σσ. του παγκόσμιου ηγέτη), λέγοντας “δεν θέλω αυτή τη δουλειά”. Αν δει κανείς το αποτέλεσμα της ανταπόκρισής τους απέναντι στην πανδημία ίσως αυτό να είναι προτιμότερο», σημειώνει ο Χαράρι και προσθέτει:

«Οι ΗΠΑ τα κάνουν χειρότερα από σχεδόν οποιαδήποτε άλλη χώρα. Όχι μόνο αν το συγκρίνεις με την Κίνα, τη Νότιο Κορέα ή τη Νέα Ζηλανδία αλλά ακόμη και από την Ελλάδα. Η Ελλάδα κάνει μια καταπληκτική δουλειά στην αντιμετώπιση της επιδημίας. Αν είχα να διαλέξω ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ για το ποιος να ηγηθεί του κόσμου τώρα, στην εκπόνηση στρατηγικής εξόδου από την πανδημία, σίγουρα θα επέλεγα την Ελλάδα».