Skip to main content

Ινδονησία: Πνίγηκαν 10 άτομα που έκαναν διαλογισμό σε παραλία

Η παρέα των ντόπιων πήγε στην παραλία το βράδυ του Σαββάτου, παρότι η πρόσβαση απαγορευόταν. Άλλα 12 άτομα σώθηκαν και 1 αγνοείται.

Βγήκαν για διαλογισμό σε παραλία της Ινδονησίας και παρασύρθηκαν από μεγάλα κύματα, με αποτέλεσμα να πνιγούν. Τουλάχιστον 10 Ινδονήσιοι, που έκαναν διαλογισμό έχασαν τη ζωή τους τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, όταν παρασύρθηκαν από κύματα, έγινε γνωστό από την αστυνομία της χώρας.

Τα θύματα ήταν μέλη μιας ομάδας 23 ανθρώπων, που έκαναν διαλογισμό, κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου, σε μια παραλία του Παγιανγκάν, στην επαρχία Ανατολική Ιάβα.

«Βρίσκονταν πολύ κοντά στη θάλασσα και δεν μπόρεσαν να σωθούν, όταν παλιρροϊκά κύματα τους παρέσυραν», είπε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Χέρι Πουρνόμο, στο TVOne.

Δέκα πτώματα ανασύρθηκαν από τον ωκεανό και 12 άνθρωποι διασώθηκαν, ενώ ένας 40χρονος αγνοείται. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, κάποια από τα θύματα ήταν από κοντινές πόλεις και είχαν μεταξύ τους συγγενική σχέση.

Ο Χ. Πουρνόμο δεν ήταν σε θέση να πει τι είδους τελετουργικό εξασκούσαν, όμως ανέφερε ότι ο γκουρού επέζησε της τραγωδίας και θα ανακριθεί.

Ο στρατιωτικός διοικητής της επαρχίας Μπατάρα Πανγκαριμπουάν δήλωσε στο TVOne ότι η παραλία συνήθως φυλάσσεται και κλείνει μετά τη δύση του ηλίου, όμως η ομάδα κατάφερε να μπει.

Οι αρχές είχαν προειδοποιήσει τους τουρίστες να μην κάνουν μπάνιο ούτε να προσεγγίζουν το νερό, λόγω του κινδύνου που υπήρχε από τα κύματα.

Η παραλία είναι σχετικά ήσυχη ειδικά τον τελευταίο καιρό λόγω της πανδημίας και ακόμη κι αν υπάρχουν επισκέπτες, απλώς κάθονται και δεν κολυμπούν, επειδή τα κύμαστα είναι πολύ μεγάλα και η θάλασσα αγριεμένη. 

Οι υψηλές παλίρροιες και τα δυνατά κύματα είναι συνηθισμένα στις παραλίες της Ινδονησίας, όπου συχνά λείπουν τα μέτρα ασφαλείας για τους επισκέπτες.

Τον περασμένο χρόνο, δύο Ινδονήσιοι τουρίστες πέθαναν όταν παρασύρθηκαν από κύματα σε μια παραλία του Μαλάνγκ, στο ανατολικό τμήμα της Ιάβας.

Πέρυσι δύο ντόπιοι τουρίστες έχασαν τη ζωή τους, επίσης παρασυρόμενοι από κύματα, σε μια παραλία στην περιοχή Malang, στην Ανατολική Ιάβα, ενώ το 2019, πέντε άτομα που έκαναν διακοπές σε μια παραλία στην επαρχία Λαμπούνγκ πνίγηκαν, αφού παρασύρθηκαν από ψηλά κύματα.