Skip to main content

Ινφαντίνο (FIFA): Ρεκόρ στην τηλεθέαση στο Μουντιάλ του Κατάρ, πάνω από 2 δισ. τηλεθεατές

O πρόεδρος της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας υπογράμμισε το πάθος που επιδεικνύεται, στα γήπεδα, στα φεστιβάλ και τις ζώνες φιλάθλων.

Ως την καλύτερη όλων των εποχών χαρακτήρισε τη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο.

O πρόεδρος της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας επαίνεσε την ποιότητα του ποδοσφαίρου των 32 ομάδων που αγωνίστηκαν στη φάση των ομίλων και υπογράμμισε το πάθος που επιδεικνύεται, σύμφωνα με την ίδιο, στα γήπεδα, στα φεστιβάλ και τις ζώνες φιλάθλων.

«Έχω δει όλους τους αγώνες, πράγματι, και με πολύ απλά και πολύ ξεκάθαρα λόγια, αυτή ήταν η καλύτερη φάση ομίλων σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο στην ιστορία. Έτσι, είναι κάτι πολλά υποσχόμενο για το υπόλοιπο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA», είπε ο πρόεδρος της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. «Οι αγώνες ήταν εξαιρετικής ποιότητας, σε όμορφα γήπεδα, κάτι που ξέραμε ήδη. Ωστόσο, επίσης, το κοινό που βρέθηκε εκεί ήταν απίστευτο. Πάνω από 51.000 κατά μέσο όρο».

Ο Ινφαντίνο συνέχισε λέγοντας ότι τα «στοιχεία ρεκόρ στην τηλεόραση, είχαμε ήδη πάνω από δύο δισεκατομμύρια τηλεθεατές, κάτι που είναι πραγματικά απίστευτο. Δυόμισι εκατομμύρια άνθρωποι στους δρόμους της Ντόχα και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες κάθε μέρα στα γήπεδα, όλοι μαζί, επευφημούσαν και υποστηρίζαν τις ομάδες τους, δημιουργώντας μια φανταστική ατμόσφαιρα. Σημειώθηκαν υπέροχα γκολ, υπήρχε απίστευτος ενθουσιασμός και εκπλήξεις».

Στο Μουντιάλ του 2022, μετά την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων, για πρώτη φορά στην ιστορία των κορυφαίου τουρνουά, ομάδες από όλες τις ηπείρους εκπροσωπήθηκαν στους «16». Μεταξύ αυτών που διαγωνίστηκαν σε αυτό το στάδιο ήταν τρία έθνη από την Ασιατική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου (AFC)- άλλη μία πρωτιά για το τουρνουά- και δύο από την Αφρικανική Συνομοσπονδία (CAF), για μόλις δεύτερη φορά στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Όλοι αυτοί οι παράγοντες, εξήγησε ο Ινφαντίνο, μπορούν να είναι μόνο θετικές ενδείξεις ότι η ανάπτυξη του παγκόσμιου ποδοσφαίρου προχωρά. «Δεν υπάρχουν μικρές ομάδες και μεγάλες ομάδες», είπε ο πρόεδρος της FIFA. «Το επίπεδο είναι πολύ, πολύ ισορροπημένο. Για πρώτη φορά επίσης εθνικές ομάδες από όλες τις ηπείρους πήγαν στη φάση νοκ-άουτ, για πρώτη φορά στην ιστορία. Αυτό δείχνει ότι το ποδόσφαιρο γίνεται πραγματικά παγκόσμιο», συμπλήρωσε.

«Εκτός από τα στοιχεία ρεκόρ στην τηλεόραση, με ήδη πάνω από δύο δισεκατομμύρια θεατές, κάτι που είναι πραγματικά απίστευτο, τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο τέλος της φάσης των ομίλων έδειξαν αθροιστικά 2,45 εκατομμύρια θεατές για τους πρώτους 48 αγώνες, ενώ ο πρώτος νοκ άουτ γύρος είχε συνολικά 28 γκολ στα οκτώ παιχνίδια που παίχθηκαν, τα περισσότερα που έχουν υπάρξει ποτέ από τότε που εισήχθη η φάση των "16" το 1986».

Ο πρόεδρος της FIFA ολοκλήρωσε εκφράζοντας την ελπίδα του να υπάρξει ανάλογη συνέχεια και για τους υπόλοιπους οκτώ αγώνες, έως και τη στέψη της παγκόσμιας πρωταθλήτριας στο στάδιο Lusail, στις 18 Δεκεμβρίου. «Ελπίζουμε ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί όπως ξεκίνησε, με φανταστική επιτυχία. Είμαι σίγουρος ότι θα φτάσουμε τα πέντε δισεκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο», συνέχισε ο Τζιάνι Ινφαντίνο.

«Όταν πρόκειται για προσέλευση στα γήπεδα, τα γήπεδα είναι sold-out, γεμάτα σχεδόν σε κάθε αγώνα. Τα φεστιβάλ φιλάθλων, οι διαφορετικές ζώνες φιλάθλων, είναι επίσης πολύ γεμάτα από κόσμο που γιορτάζει και διασκεδάζει. Και στο τέλος της ημέρας, θέλουμε απλώς να δώσουμε λίγη χαρά και μερικά χαμόγελα σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, αυτό είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο, και αυτό πρέπει επίσης να συμβεί από τώρα μέχρι το τέλος», κατέληξε ο Ινφαντίνο, ο οποίος πρωτοστάτησε στην επέκταση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από 32 ομάδες σε 48 για την επόμενη διοργάνωση, η οποία θα διεξαχθεί σε 16 πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και το Μεξικό το 2026.