Skip to main content

Οινοποιείο Διγενάκη-ε.thos of Crete:Οίνος και ελαιόλαδο συναντιούνται στην Κρήτη

Η σύμπραξη αυτή, σύμφωνα με το Οινοποιείο Διγενάκη, «αποτελεί έναν πρωτότυπο διάλογο γεύσης και ποιότητας μεταξύ οίνου και ελαιολάδου».

«Όταν ο οίνος συναντά το ελαιόλαδο δημιουργείται ένας σύγχρονος διαπολιτισμικός διάλογος σε κρητική γη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Οινοποιείο Διγενάκη με αφορμή τη φιλοξενία του ε.thos of Crete στο Digenakis Winery.

Η σύμπραξη αυτή, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, «αποτελεί έναν πρωτότυπο διάλογο γεύσης και ποιότητας μεταξύ οίνου και ελαιολάδου. Μία συνθήκη πολυπολιτισμική ανάμεσα σε ένα μοναδικό αγροτουριστικό πλάνο όπου τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του ενός προϊόντος συνομιλούν με το άλλο εξωτερικεύοντας την κληρονομιά της κρητικής γης».

Ο οίνος και το ελαιόλαδο, ως δύο προϊόντα με σταθερή ιστορική αξία και συνέχεια, σημειώνεται από το Οινοποιείο Διγενάκη , «σου συστήνουν τις βασικές πολιτισμικές και διατροφικές αξίες ενός λαού. Η συμβίωση δύο εθνικών προϊόντων συστήνει τους ζωτικούς εκείνους οικονομικούς και κοινωνικούς δεσμούς που όρισαν την τοπική κουλτούρα στον ελληνικό χώρο».

Στόχος του Οινοποιείου Διγενάκη, τονίζεται στην ίδια ενημέρωση, «είναι να προσφέρει μία γέφυρα μεταξύ πολιτισμού και αγροτουρισμού και μέσα από την δημιουργία μιας συνεχόμενης και εξελισσόμενης παλέτας δράσεων να προτείνει αλληλεπίδραση, σύμπραξη και διαδραστικότητα».

«Η εμπειρία της γευσιγνωσίας του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου ε.thos of Crete εντός του επισκέψιμου χώρου του οινοποιείου θα σχεδιάσει για σένα μία νέα και πρωτότυπη δράση με φόντο ένα προϊόν με πολλές διακρίσεις σε Ελλάδα και Εξωτερικό καθώς και ποιότητα γεύσης και υφής που θα σε ταξιδέψει απευθείας στο "ελαιοτουριστικό" κρητικό γίγνεσθαι», καταλήγει η ανακοίνωση.