Skip to main content

Επίθεση με βιτριόλι: Το «ευχαριστώ» της Ιωάννας για την καταδίκη της 30χρονης (vid)

Φίλες της Ιωάννας φορώντας λεύκες μάσκες στο πρόσωπο, σε ένδειξη συμπαράστασης προς εκείνη, τη συνόδευαν μετά το πέρας της δίκης.

Την ικανοποίησή της για την σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης όσον αφορά στην καταδίκη της Έφης Κακαράντζουλα, εξέφρασε μετά το τέλος της δίκης η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Σε δήλωσή της προς τους δημοσιογράφους ανέφερε ότι τώρα μπορεί να συνεχίσει τον αγώνα της για την αποκατάσταση της υγείας της. Την ίδια ώρα, φίλες της κοπέλας φορώντας λεύκες μάσκες στο πρόσωπο προς ένδειξη συμπαράστασης προς εκείνη τη συνόδευαν μετά το πέρας της δίκης έξω από τη δικαστική αίθουσα. Με τον τρόπο τους αυτό θέλησαν να δηλώσουν ότι κάθε γυναίκα θα μπορούσε να είναι στη θέση της Ιωάννας.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου σε δήλωσή της προς τους δημοσιογράφους ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Θέλω να πω ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από την απόφαση του δικαστηρίου και έτσι τώρα βρίσκω τη δύναμη να επικεντρωθώ μόνο στην αποκατάσταση της υγείας μου και να συνεχίσω τον αγώνα μου. Να ευχαριστήσω θέλω δημόσια κάποιους ανθρώπους που είναι κοντά μου. Ευχαριστώ την ελληνική Δικαιοσύνη, τους δικηγόρους μου τον κ. Λύτρα και τον κ. Αλεξανδρή, την ελληνική αστυνομία που εξιχνίασε την υπόθεση και οδήγησε την ένοχη ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Στη συνέχεια η κοπέλα ευχαρίστησε τους γιατρούς της, την την οικογένειά μου, τις φίλες της και ιδιαίτερα «όλο τον κόσμο γιατί ήταν ιδιαίτερα σημαντικός σύμμαχος για μένα και μου έδωσε κουράγιο και δύναμη και η αναγνώριση της αδικίας που έχω υποστεί».

Ακόμη η ίδια ανέφερε: «Ελπίζω οι γυναίκες και όλα τα θύματα βίας και οι κακοποιημένες γυναίκες να βρούν στο πρόσωπο μου την ελπίδα ώστε να μη φοβούνται και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Θα προσπαθήσω να είμαι δίπλα σε όποιον με χρειαστεί για να τον βοηθήσω».

 

 

«Η απόφαση έρχεται να με επιβεβαιώσει ότι η κατηγορούμενη σκοπό είχε να σκοτώσει την Ιωάννα και όχι να τη βλάψει. Προσωπική δικαίωση, ναι. Νομίζω ότι η απόφαση δε θα αλλάξειούτε στο Εφετείο» είπε ο δικηγόρος της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας μιλώντας στους δημοσιογράφους, τονίζοντας με νόημα: «Φοβάμαι όταν θα βγει η κατηγορούμενη. Λογικά, περίπου σε 5,5 χρόνια θα είναι εκτός των φυλακών, αφαιρουμένου του χρόνου που έχει κρατηθεί προσωρινά».

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο άλλος δικηγόρος της Ιωάννας, ο Νίκος Αλεξανδρης, «στην πρώτη περίπτωση τέτοια που απασχολεί τη Δικαιοσύνη, κατέληξε ομόφωνα ότι πρόκειται για μια απόπειρα ανθρωποκτονίας. Η ελληνική Δικαιοσύνη δημιουργεί μία νομολογία. Και είναι οδηγός για τις επόμενες περιπτώσεις ότι έχουμε απόπειρα ανθρωποκτονίας».