Skip to main content

Ιωάννινα: «Έκανα λάθος» λέει ο ιερέας που χρησιμοποίησε κουταλάκια μιας χρήσης

Ο ιερέας που τέθηκε σε αργία επειδή χρησιμοποίησε κουταλάκια μιας χρήσης στη Θεία Κοινωνία δήλωσε πως δεν ήθελε να αμφισβητήσει το μυστήριο.

Έντονη ήταν η αντίδραση του Μητροπολίτη Ιωαννίνων, Μάξιμου, μόλις πληροφορήθηκε πως ιερέας που λειτουργούσε σε χωριό του νομού χρησιμοποίησε κουταλάκια μιας χρήσης στη Θεία Κοινωνία.

«Ένας ιερέας χωρίς να ρωτήσει, από φόβο, είχε τον λογισμό αυτός ο άνθρωπος να κάνει αυτή την πράξη, να κοινωνήσει δηλαδή του πιστούς με κουταλάκια μιας χρήσεως. Εγώ έμαθα τυχαία αυτό το πράγμα μετά το Πάσχα. Τον κάλεσα τον άνθρωπο να δούμε τι έγινε, παραδέχτηκε ότι όντως το έκανε» ανέφερε χαρακτηριστικά κ. Μάξιμος.

Ο εν λόγω ιερέας τέθηκε σε αργία, δηλώντας μετανιωμένος για την πράξη του αυτή σε μια προσπάθεια ελαχιστοποίησης του κινδύνου μετάδοσης του κορωνοϊού.

«Είχε αυτόν τον λογισμό μήπως μεταδοθεί. Είναι θέμα πίστεως αυτό το πράγμα και δεν μπορούμε εμείς να μπούμε στη διαδικασία αμφισβήτησης των μυστηρίων» πρόσθεσε ο κ. Μάξιμος.

Ο ιερέας από την πλευρά του, δήλωσε συντετριμμένος. «Προς Θεού δεν θέλω να αμφισβητήσω το μυστήριο, έπρεπε να ρωτήσω. Έκανα λάθος» είπε.

H πρώτη… «ποινή»

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων επιβάλλει τιμωρία σε κληρικό για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Πέρσι τον Μάρτιο, κατά το πρώτο κύμα πανδημίας, ένας άλλος ιερέας κοινώνησε τους πιστούς με κουταλάκια μιας χρήσης.

Έναν χρόνο μετά, ο ιερέας μίλησε στην κάμερα του LIVE NEWS.

«Έκανα ένα λάθος πάνω σε κρίση πανικού. Η γυναίκα μου είναι νοσηλεύτρια και ήταν από τα πρώτα κρούσματα στα Ιωάννινα πέρσι τον Μάρτιο. Από εκεί και πέρα εγώ θεώρησα ότι είναι καλύτερο για να μην υπάρχει φόβος μετάδοσης από τη Θεία Κοινωνία, να τους κοινωνήσω με πλαστικά κουταλάκια μιας χρήσης που μετά καταστρέφονται» τονίζει.

«Ορθώς έπραξε ο Σεβασμιότατος. Έκανα ένα λάθος και έπρεπε να τιμωρηθώ. Δεν το έκανα εσκεμμένα. Από φόβο το έκανα. Ήμουν τιμωρημένος για τρεις μήνες για σκανδαλισμό των πιστών» συμπλήρωσε.

Ο ίδιος εξήγησε πως δεν ήταν ο μοναδικός που κοινώνησε με αυτόν τον τρόπο προκείμενου να προστατεύσει τον ίδιο αλλά και τους πιστούς. Και οι δύο ιερείς έχουν επιστρέψει στα καθήκοντα τους.

φωτογραφία αρχείου