Skip to main content

Υπ. Υγείας: Παραγγελία 7.000 μπλοκ για τα πρόστιμα του αντικαπνιστικού

Ο συνολικός προϋπολογισμός για την εν λόγω προμήθεια ανέρχεται στο ποσό των 15.624 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%.

Συνολικά επτά χιλιάδες μπλοκ έχουν ήδη παραγγελθεί από το υπουργείο Υγείας για την καταγραφή των προστίμων από τη μη τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου.

Σύμφωνα με το capital.gr, όπως αναφέρεται σε έγγραφο που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, έγινε η αποδοχή της οικονομικής προσφοράς και η ανάθεση για την εκτύπωση και βιβλιοδεσία 7.000 βιβλιαρίων (μπλοκ) για τη λειτουργία του ελεγκτικού μηχανισμού στο πλαίσιο καταπολέμησης του καπνίσματος "Πράξη Επιβολής Προστίμου" του υπουργείου Υγείας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για την εν λόγω προμήθεια ανέρχεται στο ποσό των 15.624 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24% και θα βαρύνει τον τακτικό προϋπολογισμό του υπουργείου, όπως σημειώνεται.

Η παράδοση στην κεντρική αποθήκη υλικού του υπουργείου Υγείας στον Ταύρο θα γίνει σταδιακά, με την πρώτη παράδοση να τοποθετείται σε 10 ημερολογιακές ημέρες μετά την υπογραφή της σύμβασης, ενώ η παράδοση του συνόλου των βιβλιαρίων θα ολοκληρωθεί εντός 40 ημερών από την υπογραφή της σύμβασης.

Την ίδια ώρα, με κανονιστική πράξη που επίσης αναρτήθηκε στη Διαύγεια, περιγράφονται ο καθορισμός των οργάνων, η διαδικασία ελέγχου πιστοποίησης των παραβάσεων και επιβολής των προβλεπόμενων κυρώσεων, καθώς και τα κριτήρια προσδιορισμού του ύψους του προστίμου και της διαδικασίας είσπραξης από την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.