Skip to main content

ΗΠΑ: Αναβολή επ' αόριστον της επιστροφής του προσωπικού της Apple στα γραφεία

Επ’ αόριστον αναβάλει η Apple Inc τα σχέδια της για την επιστροφή του προσωπικού της στα γραφεία της εταιρείας λόγω κορωνοϊού

Επ’ αόριστον αναβάλει η Apple Inc τα σχέδια της για την επιστροφή του προσωπικού της στα γραφεία της εταιρείας.

Η εταιρεία διέκοψε προσωρινά τη λειτουργία τριών καταστημάτων της στις ΗΠΑ και στον Καναδά  και συγκεκριμένα στο Μαϊάμι, στην Ανάπολη και στην Οτάβα,  έπειτα από μια αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης από την COVID-19, αλλά και έκθεση στις μολύνσεις μεταξύ των μελών του προσωπικού της.

Η επιστροφή των υπαλλήλων της Apple στα γραφεία τους, είχε αρχικά οριστεί για την 1η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την αναφορά του Bloomberg που επικαλέστηκε ένα σχετικό εσωτερικό σημείωμα που έστειλε ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας Τιμ Κουκ.

Μάλιστα μία μέρα νωρίτερα, την Τρίτη, η Aplle ανακοίνωσε ότι όλοι οι πελάτες και οι εργαζόμενοι στα καταστήματά της στις ΗΠΑ θα είναι απαραίτητο να φορούν μάσκες. Όλοι οι εργαζόμενοι στα τρία καταστήματα θα υποβληθούν σε διαγνωστικά τεστ, πριν από την επανέναρξη της λειτουργίας των τριών καταστημάτων, σύμφωνα με την Apple.

Η εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία σε αρκετές μεγάλες εταιρίες σχετικά με την ενίσχυση του πλαισίου εφαρμογής των μέτρων πρόληψης στα πρωτόκολλα που εφαρμόζουν.

Η Google ενημέρωσε τους υπαλλήλους της ότι θα χάσουν χρήματα και είναι ενδεχόμενο να απολυθούν, αν δεν συμμορφωθούν με τους κανόνες εμβολιασμού της εταιρείας, σύμφωνα με μία σχετική αναφορά.

Η JP Morgan Chase & Co ζήτησε από το προσωπικό της που δεν έχει εμβολιαστεί στο Μανχάταν, να εργάζεται από το σπίτι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ