Skip to main content

ΗΠΑ: Μωρό πέθανε επειδή ακολουθούσε vegan διατροφή

Το τέταρτο παιδί της οικογένειας, 18 μηνών, πέθανε από υποσιτισμό, καθώς η διατροφή περιελάμβανε μόνο φρούτα και λαχανικά.

Η αυστηρή vegan δίαιτα που εφάρμοζε στα τέσσερα παιδιά του ένα ζευγάρι από τη Φλόριντα, φαίνεται πως είχε χείριστες συνέπειες για τον βενιαμίν της οικογένειας. Το τέταρτο παιδί τους, 18 μηνών, πέθανε από υποσιτισμό, καθώς η διατροφή περιελάμβανε μόνο φρούτα και λαχανικά. Το περιστατικό συνέβη στις 27 Σεπτεμβρίου. Το ζευγάρι συνελήφθη από τις αρχές με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Αναλυτικότερα, η 35χρονη μτέρα Σέιλα Ο′ Λίρι και 30χρονος πατέρας Ράιαν Ο′ Λίρι, συνελήφθησαν μετά το θάνατο του μωρού τους, όταν διαπιστώθηκε ότι ζύγισε όσο ένα μωρό 7 μηνών.

Οι ερευνητές που βρέθηκαν στο σπίτι, βρήκαν άλλα δυο παιδιά της οικογένειας, ηλικίας 3 και 5 ετών, να φαίνονται, επίσης, υποσιτισμένα και με μικρή σωματική διάπλαση, σε σχέση με την ηλικία τους. Το τρίτο παιδί, ηλικίας 11 ετών, βρισκόταν κι εκείνο στο σπίτι, ωστόσο ήταν σε καλύτερη κατάσταση σε σύγκριση με τα αδέρφια του.

Κατά την ανάκριση, η μητέρα υποστήριξε πως το άτυχο παιδί δεν είχε τραφεί με κάτι διαφορετικό, πέρα από μητρικό γάλα την εβδομάδα που προηγήθηκε του θανάτου του, ενώ θεωρούσε πως δεν πεινούσε, επειδή έβγαζε δόντια.

Τα δυο παιδιά της οικογένειας που κατάφεραν να επιβιώσουν, μεταφέρθηκαν σε υπηρεσία παιδικής πρόνοιας, ενώ η μεγαλύτερη, ετεροθαλής αδελφή τους πήγε να ζήσει με τον βιολογικό της πατέρα στη Βιρτζίνια.