Skip to main content

ΗΠΑ: Να διαβιβαστούν στη Βουλή των Αντιπροσώπων οι φορολογικές δηλώσεις Τραμπ

Σε αντίθεση με τους προκατόχους του, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε δώσει στη δημοσιότητα τις παλαιότερες φορολογικές δηλώσεις του.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ διέταξε την Υπηρεσία Φορολογικών Εσόδων (IRS) να παραδώσει τις φορολογικές δηλώσεις του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία παρουσίασε «επαρκείς λόγους» με βάση τους οποίους αιτείται να δει το υλικό αυτό.

Ο νομικός σύμβουλος του υπουργείου δήλωσε ότι το τμήμα του έκανε λάθος το 2019 –όταν ο Τραμπ ήταν ακόμη πρόεδρος– όταν διαπίστωσε ότι το αίτημα της Επιτροπής Μέσων και Πόρων (WM) βασίστηκε σε έναν «ανειλικρινή» λόγο.

«Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιες αποδείξεις θα βρει η Επιτροπή, ούτε η ίδια μπορεί να προβλέψει τι θα βρει», ανέφερε η υφυπουργός Δικαιοσύνης Ντον Τζόνσεν.

Σε αντίθεση με τους προκατόχους του, ο Τραμπ δεν είχε δώσει στη δημοσιότητα τις παλαιότερες φορολογικές δηλώσεις του.

Πελόζι: Θέμα εθνικής ασφάλειας

Η πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόζι χαιρέτισε την απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης τονίζοντας ότι η πρόσβαση σε αυτά τα έγγραφα συνιστά «θέμα εθνικής ασφάλειας».

«Ο αμερικανικός λαός δικαιούται να γνωρίζει τα γεγονότα γύρω από τις ανησυχητικές συγκρούσεις συμφερόντων (του Τραμπ) και την υπονόμευση της ασφάλειας και της δημοκρατίας μας», ανέφερε στην ανακοίνωσή της.