Skip to main content

ΗΠΑ: Ο Έλον Μασκ εγκαταλείπει την προσπάθεια εξαγοράς του Twitter

Η τιμή της μετοχής του Twitter υποχώρησε κατά 6% μετά τη γνωστοποίηση της είδησης - Έκανε λόγο για παραβίαση πολλών διατάξεων της συμφωνίας

Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε πως βάζει τέλος στη συμφωνία των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της Twitter Inc, επικαλούμενος «ουσιώδη παραβίαση πολλών διατάξεων της συμφωνίας».

Η τιμή της μετοχής του Twitter υποχώρησε κατά 6% μετά τη γνωστοποίηση της είδησης.

Η ανακοίνωση ρίχνει τίτλους τέλους στη σεναριολογία για τη συμφωνία «μαμούθ», αφού ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ήρθε τον περασμένο Απρίλιο σε συμφωνία για την εξαγορά του Twitter ,αλλά στη συνέχεια την ανέστειλε, έως ότου ο κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αποδείξει ότι τα spam bots αντιπροσωπεύουν ποσοστό μικρότερο του 5% των συνολικών χρηστών του.

Κινείται νομικά η Twitter
«Το διοικητικό συμβούλιο του Twitter δεσμεύεται να κλείσει τη συναλλαγή στην τιμή και τους όρους που συμφωνήθηκαν με τον κ. Μασκ και σχεδιάζει να κινηθεί νομικά για να επιβάλει τη συμφωνία συγχώνευσης», ανέφερε, στον απόηχο των εξελίξεων, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Μπρετ Τέιλορ σε tweet την Παρασκευή, επαναλαμβάνοντας προηγούμενες δηλώσεις της εταιρείας ότι σχεδίαζε να ακολουθήσει τη συμφωνία. «Είμαστε βέβαιοι ότι θα επικρατήσουμε στο δικαστήριο».