Skip to main content

ΗΠΑ: Πύραυλος κατέρριψε κατά λάθος το μοιραίο Boeing στο Ιράν

Το αεροσκάφος φαίνεται πως χτυπήθηκε από το ρωσικό πυραυλικό σύστημα εδάφους - αέρος Tor-M1, γνωστό στο ΝΑΤΟ και ως «Γάντι» (Gauntlet).

Αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου δήλωσε στο Newsweek ότι το αεροσκάφος της Ukrainian International Airlines που συνετρίβη στο Ιράν, με αποτέλεσμα τον θάνατο 176 ατόμων, χτυπήθηκε, πιθανότατα κατά λάθος, από το αντιαεροπορικό σύστημα της Τεχεράνης.

Την είδηση αυτή φαίνεται πως επιβεβαιώνουν στην ίδια πηγή, αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ αλλά και του Ιράκ.

Πιο συγκεκριμένα, το Μέσο επικαλείται έναν αξιωματούχο του Πενταγώνου, ένα ανώτερο υπάλληλο των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ και ένα Ιρακινό αξιωματούχο της Μυστικής Υπηρεσίας που δηλώνουν ότι το μοιραίο αεροπλάνο καταρρίφθηκε από πύραυλο... κατά λάθος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το αεροσκάφος φαίνεται πως χτυπήθηκε από το ρωσικό πυραυλικό σύστημα εδάφους - αέρος Tor-M1, γνωστό στο ΝΑΤΟ και ως «Γάντι» (Gauntlet), δήλωσαν οι τρεις αξιωματούχοι.

Οι αμερικανικές πηγές εκτίμησαν πως η συντριβή του αεροσκάφους έγινε κατά λάθος.

Η στιγμή της συντριβής του Boeing

Τη συντριβή του αεροσκάφους Βoeing 737-800 της Ukraine International Airlines, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Τεχεράνης, κατέγραψε άλλη κάμερα ασφαλείας, με το σχετικό βίντεο να έχει ήδη κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο.

Στις εικόνες που έχουν καταγραφεί, πολύ κοντά στο σημείο της συντριβής, διακρίνεται μια πολύ δυνατή λάμψη, ακούγεται η έκρηξη από την πρόσκρουση του αεροσκάφους στο έδαφος και το σημείο γεμίζει με τα φλεγόμενα συντρίμμια του Boeing.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο: