Skip to main content

Υπαναχώρηση Ζέρβα: Με κάλπη η αυριανή εκλογή νέου προέδρου

Η διοίκηση Ζέρβα υπαναχώρησε και γνωστοποίησε αργά το βράδυ του Σαββάτου ότι θα στήσει κάλπη για την εκλογή νέου προέδρου.

Μετά τις αντιδράσεις δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν από την αυριανή ειδική συνεδρίαση, αντιδρώντας στη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου του σώματος, η διοίκηση Ζέρβα υπαναχώρησε και γνωστοποίησε αργά το βράδυ του Σαββάτου ότι θα στήσει κάλπη.

Διαβάστε: Δήμος Θεσσαλονίκης - Αποχή παρατάξεων από την εκλογή προέδρου

Η διοίκηση του δήμου, με ανακοίνωσή της, αρχικά ξεκαθάρισε ότι «ο προγραμματισμός για τη διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου με θέμα την εκλογή προέδρου του οργάνου δεν μεταβάλλεται» λόγω της ανακοίνωσης της δημοτικής συμβούλου Ιωάννας Σπανού που υπογράφει τη σχετική πρόσκληση να ανεξαρτητοποιηθεί.

«Η ειδική συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί αύριο (Κυριακή 7 Μαρτίου 2021), στις 11.00 το πρωί, με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας.

»Συγχρόνως, θα διασφαλιστεί η μυστικότητα της ψήφου με την τοποθέτηση κάλπης στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου και θα παρασχεθεί κάθε δυνατή διευκόλυνση αναφορικά με την πρόσβαση των δημοτικών συμβούλων στον χώρο διεξαγωγής της ψηφοφορίας με πιστή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων», επισημαίνει η διοίκηση.

«Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου να ολοκληρωθεί αύριο, ώστε το δημοτικό συμβούλιο να λειτουργήσει άμεσα και απρόσκοπτα προς όφελος της πόλης», επισημαίνει η δημοτική αρχή.

Τις τελευταίες ώρες στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης υπήρξε πυρετός διαβουλεύσεων προκειμένου να προχωρήσει κανονικά η αυριανή εκλογή νέου προέδρου.

Διαβάστε: Δ.Θεσσαλονίκης - Στον αέρα η αυριανή εκλογή προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου