Σάββατο 17 Απριλίου 2021
x

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ Ο ΤΟΝΙ ΜΠΛΕΡ

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας τάχθηκε υπέρ της έκδοσης πιστοποιητικών εμβολιασμού γιατί θα κάνει τους πολίτες να νιώθουν «ασφαλείς».

Υπέρ της έκδοσης πιστοποιητικών εμβολιασμού τάχθηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ, σημειώνοντας ότι χωρίς αυτά η κοινωνία είναι απίθανο να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Μιλώντας σε εκδήλωση, ο Τόνι Μπλερ ανέφερε ότι θα είναι δύσκολο για τους πολίτες να εμπιστευτούν μια επιστροφή στην κανονικότητα χωρίς να έχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι κάποιοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν διαγνωστεί αρνητικοί στον κορωνοϊό.

Η βρετανική κυβέρνηση σκέφτεται ένα σύστημα, βάσει του οποίου οι πολίτες θα μπορούν να δείχνουν είτε ότι είναι αρνητικοί στην Covid-19 είτε ότι έχουν εμβολιαστεί, με στόχο να ανοίξουν οι παμπ και τα αθλητικά γεγονότα.

Ωστόσο, ο Μπόρις Τζόνσον έχει εγείρει αμφιβολίες για την ιδέα του «διαβατηρίου εμβολιασμού», καθώς όπως υποστηρίζει, θα δημιουργήσει διακρίσεις εις βάρος πολιτών που αρνούνται τα εμβόλια ή δεν μπορούν να τα κάνουν για συγκεκριμένους λόγους. Ωστόσο ζήτησε από τον Μάικλ Γκόουβ να εργαστεί πάνω σε ένα ευρύτερο σύστημα πιστοποίησης για την επανέναρξη λειτουργιών.

Από την πλευρά του ο Τόνι Μπλερ, που ήδη έχει λάβει την πρώτη δόση, έχει ζητήσει από τους αρνητές του εμβολίου να το ξανασκεφτούν, εκφράζοντας την ελπίδα ότι δεν αφορά σε μεγάλο αριθμό ατόμων, όπως αναφέρει το protothema.gr.

Εφόσον κάποιοι αρνούνται να εμβολιαστούν ή δεν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο για ιατρικούς λόγους, θα μπορούν να χρησιμοποιούν αρνητικό τεστ κορωνοϊού, όταν υπάρξει άρση του lockdown.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ