Skip to main content

ΥΠΕΣ: Οι σχολικές καθαρίστριες αυξήθηκαν κατά 20% σε σχέση με πέρυσι

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών αυξήθηκαν κατά 1.895 (20%) οι καθαρίστριες στις σχολικές μονάδες σε σχέση με περσινή χρονιά.

Αυξήθηκαν κατά 1.895 (20%) οι καθαρίστριες στις σχολικές μονάδες σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι ώρες απασχόλησης που θα καλύψουν αυξάνονται κατά 22%, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Για πρώτη φορά, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, η κατανομή του προσωπικού καθαριότητας έγινε με βάση τα διασταυρωτικά στοιχεία που ελήφθησαν από το υπουργείο Παιδείας και τους δήμους αναφορικά με το συνολικό εμβαδό της -προς καθαρισμό- επιφάνειας των σχολικών κτιρίων. Πρόκειται για «πρωτοποριακή μεθοδολογία χάρη στην οποία διασφαλίστηκε η καθαριότητα των σχολικών κτηρίων χωρίς να θιγούν στο ελάχιστο οι μισθολογικές απολαβές των καθαριστριών», τονίζει το ΥΠΕΣ.

Η αύξηση τόσο του προσωπικού όσο και των ωρών απασχόλησης συνιστά αποτέλεσμα της δυνατότητας που παρείχε η κυβέρνηση προς τους δήμους να αυξήσουν τις ώρες απασχόλησης πέραν του κατώτατου ορίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, τη συγκεκριμένη δυνατότητα εκμεταλλεύτηκαν πάνω από τους μισούς δήμους της χώρας, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης εμφανίζουν αύξηση κατά 556 άτομα (+11%) ενώ ο αριθμός εργαζομένων μερικής απασχόλησης αυξήθηκε συνολικά κατά 1.339 άτομα.

Σημειώνεται ότι το ποσό που διέθεσε το κράτος για τον καθαρισμό των σχολικών κτηρίων παραμένει στο ίδιο ακριβώς επίπεδο με το περσινό, δηλαδή 85 εκατ. ευρώ.