Skip to main content

Ελληνίδα ανάμεσα στους τραυματίες της χθεσινής έκρηξης στην Κωνσταντινούπολη

Μεταξύ των τραυματιών από τη χθεσινή έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη είναι Ελληνίδα, η οποία τραυματίστηκε ελαφρά από θραύσμα γυαλιού

Και μία Ελληνίδα είναι μεταξύ των τραυματιών από την έκρηξη που σημειώθηκε χθες στην Κωνσταντινούπολη, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση των τουρκικών αρχών η γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά από θραύσμα γυαλιού και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης.

«Οι προξενικές αρχές παρέχουν κάθε δυνατή αρωγή», επισημαίνεται από το ΥΠΕΞ.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του υπουργείου Υγείας της Τουρκίας από τους συνολικά 81 τραυματίες από την έκρηξη οι 55 έχουν πάρει εξιτήριο αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Για άλλους 26 η νοσηλεία συνεχίζεται, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της Τουρκίας, Φαϊρεντίν Κότσα, με πέντε εξ αυτών να νοσηλεύονται σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Παράλληλα σε ΜΕΘ παραμένουν και άλλοι δύο τραυματίες η κατάσταση των οποίων κρίνεται ως σοβαρή.

Συνελήφθη γυναίκα από τη Συρία για τη φονική έκρηξη

Επίσημη ανακοίνωση για την ταυτότητα της γυναίκας η οποία έχει συλληφθεί ως η βασική ύποπτη για την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη το μεσήμερι της Κυριακής από την οποία έχασαν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι έξέδωσε το αστυνομικό τμήμα της τουρκικής πόλης.

Διαβάστε ακόμη: Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Η στιγμή της σύλληψης της ύποπτης για τη βόμβα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση πρόκειται για την Αχλάμ Αλμπαχασίρ από τη Συρία.

Κατά την ανακοίνωση της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης «η γυναίκα στην ανάκρισή της ομολόγησε ότι εκπαιδεύτηκε ως ειδικός αξιωματικός από την τρομοκρατική οργάνωση του ΡΚΚ και ότι μπήκε στην χώρα παράνομα από την Αρφίν».

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι «η τρομοκράτης του ΡΚΚ πήρε την εντολή για την Κωνσταντινούπολη από το αρχηγείο που βρίσκεται στο Κομπάνι της Συρίας και παραδέχθηκε ότι πυροδότησε τη βόμβα στις 16:20 της Κυριακής 13 Νοεμβρίου.

Η αστυνομία διευκρίνισε ότι προχώρησε στη σύλληψη της γυναίκας μετά από έλεγχο του υλικού που κατέγραψαν 1.200 κάμερες ασφαλείας στο οποίο φαίνεται η γυναίκα να αφήνει τη βόμβα στο σημείο της έκρηξη.

«Καταλήξαμε ότι το άτομο αυτό έφυγε από το σημείο της έκρηξης με ταξί και κατεύθυνθηκε στην περιοχή Εσενλέρ. Ακολούθησε επιχείρηση σε 21 διευθύνσεις για τις οποίες είχαμε στοιχεία ότι οι ένοικοι τους είχαν επαφές με το άτομο αυτό. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αυτής συνελήφθησαν 46 άτομα και από τις ανακρίσειες οδηγηθήκαμε στο ότι το άτομο που άφησε τη βόμβα ζούσε στην περιοχή Küçükçekmece», αναφέρεται.

H επιχείρηση για τη σύλληψη της γυναίκας πραγματοποιήθηκε στις 2:50 τα ξημερώματα της Δευτέρα (ώρα Τουρκίας).

Η ταυτότητα της γυναίκας ανακοινώθηκε λίγη ώρα μετά τη δημοσιοποίηση πλάνων από τη σύλληψη της γυναίκας που θεωρείται η βασική ύποπτη για την βόμβα που προκάλεσε την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη.

Στο βίντεο φαίνονται ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας να μπαίνουν σε ένα διαμέρισμα, να περνούν χειροπέδες στη γυναίκα και να κάνουν «φύλλο και φτερό» τους χώρους ανακαλύπτοντας, μεταξύ άλλων, και όπλα.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο: