Skip to main content

ΥΠΟΙΚ Αδιάβλητη η διαδικασία της φορολοταρίας - Απάντηση στο Ποτάμι

Το υπουργείο Οικονομικών απαντά στο Ποτάμι το οποίο νωρίτερα ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα, κάνοντας λόγο για σοβαρό ζήτημα αξιοπιστίας.

Διαβεβαιώσεις ότι η διαδικασία της φορολοταρίας είναι αδιάβλητη παρείχαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών απαντώντας στο Ποτάμι, το οποίο νωρίτερα ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα, κάνοντας λόγο για σοβαρό ζήτημα αξιοπιστίας του συστήματος δημόσιων κληρώσεων.

Κατά τους ίδιους κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, τους ηλεκτρονικούς λαχνούς συγκεντρώνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ενώ την κλήρωση διενεργεί το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) που εδρεύει στην πανεπιστημιούπολη του Ρίου Πατρών και εποπτεύεται από το υπουργείο Παιδείας.

Όπως ανέφεραν οι ίδιοι κύκλοι, πρόκειται για φορέα με μεγάλη εμπειρία, που εκτός της έκδοσης του έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού για την εκπαίδευση, έχει και την ευθύνη της μετάδοσης των θεμάτων για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Παράλληλα διενεργεί και τις κληρώσεις του ΚΙΝΟ για λογαριασμό του ΟΠΑΠ, με σύστημα ανάλογο αυτού που διενεργούνται οι ηλεκτρονικές κληρώσεις του υπουργείου Οικονομικών.