Skip to main content

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Άγιο Όρος - Συνεχίζονται οι ρίψεις νερού από ελικόπτερο

Η πυρκαγιά ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε ελαιώνα, κοντά στον αρσανά της Μονής Κωνσταμονίτου. Επεκτάθηκε λόγω των ανέμων.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες νωρίς το μεσημέρι στο Άγιο Όρος, σε δασική έκταση κοντά στη Μονή Διοχειαρίου και στον Αρσανά της Μ. Κωνσταμονίτου όπου οι επίγειες και οι εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις από νωρίς το πρωί δίνουν μάχη για να αντιμετωπίσουν τις μικροεστίες της φωτιάς.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο υποδιοικητής του Αγίου Όρους, Αρίστος Κασμίρογλου, το μέτωπο της πυρκαγιάς περιορίστηκε, οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές, δεν πνέουν στην περιοχή ισχυροί άνεμοι, ενώ από τα ξημερώματα συμμετέχει στην από αέρος κατάσβεση και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο, τύπου Ericsson. "Αισιοδοξούμε ότι αν διατηρηθούν οι ευνοϊκές συνθήκες σύντομα θα τεθεί υπό πλήρη έλεγχο", είπε ο κ. Κασμίρογλου, προσθέτοντας ότι δεν κινδυνεύουν Μονές και κελιά.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η πυρκαγιά ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε ελαιώνα, κοντά στον αρσανά της Μ. Κωνσταμονίτου και λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε διαστάσεις.

Στο σημείο επιχειρούν 115 πυροσβέστες, με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 33 οχήματα, εθελοντές, μηχανήματα έργου και υδροφόρες, οχήματα τα περισσότερα εκ των οποίων μεταφέρθηκαν χθες από την Ουρανούπολη και την Τρυπητή με πλοιάρια.